گرمای بی‌سابقه در پاکستان؛ درجه هوا به بالای ۵۲ درجه رسید

اداره هواشناسی پاکستان از گرمای بی‌سابقه در این کشور خبر داده و اعلام کرده که دمای هوا در ایالت سند به بالای ۵۲ درجه سانتیگرد رسیده است.

اداره هواشناسی پاکستان روز دوشنبه، ۷ جوزا اعلام کرده که درجه گرمی هوا در ایالت سند پاکستان به بالای ۵۲ درجه سانتیگرد رسید.

رییس اداره هواشناسی پاکستان گفت که این دومین دمای بالای ثبت شده در آسیا و چهارمین در جهان است.

شاهد عباس، یک مقام ارشد اداره هواشناسی پاکستان به رویترز گفته: «در موهنجودارو، شهری در ایالت سند که به‌دلیل موجودیت مکان های تاریخی مربوط به ۲۵۰۰ قبل از میلاد مشهور است، دما در ۲۴ ساعت گذشته به ۵۲.۲ درجه سانتیگرد رسیده است.»

این بالاترین رقم دمای ثبت شده در تابستان امسال است و به رکورد گرما در پاکستان که ۵۳.۵ درجه سانتی‌گرد و ۵۴ درجه سانتی‌گرد می‌باشد، نزدیک شده است.

موج گرما کسب‌وکار را در بخشی از سند به شدت آسیب زده است. نانوایی‌ها، چای‌فروشی‌ها، تعمیرگاه‌ها و فروشگاه‌های میوه و سبزیجات، نیمه‌ تعطیل شده‌‌اند.

واجد علی؛ مالک یک چای فروشی گفت: «به دلیل گرمای شدید، مشتریان به رستورانت نمی‌آیند. من بدون مشتری با این میز و چوکی‌ها بیکار نشسته‌ام. چندین بار در روز دوش می‌گیرم که کمی از شر گرما خلاص شوم. همچنین برق هم نداریم. گرما ما را بسیار اذیت کرده است.»

مشتاق احمد یک داکتر محلی گفت که مردم به زندگی در شرایط آب و هوایی بسیار گرم عادت کرده‌اند و ترجیح می‌دهند در داخل خانه یا نزدیک آب بمانند.

روبینا خورشید عالم؛ مشاور نخست‌وزیر پاکستان در امور اقلیم روز جمعه در یک نشست خبری گفت: «پاکستان پنجمین کشور آسیب‌پذیر در برابر تاثیر تغییرات اقلیمی است. ما شاهد بارندگی‌های بیش از حد معمول و سیلاب‌ها بوده‌ایم.»

بالاترین دمای ثبت شده در پاکستان به سال ۲۰۱۷ بر می‌گردد که درجه هوا در شهر تربت، واقع در ایالت بلوچستان، به ۵۴ درجه سانتیگرد رسید.

انتظار می‌رود موج گرما به مناطق دیگر سند، از جمله کراچی، بزرگ‌ترین شهر پاکستان برسد.

حکومت پاکستان هفته گذشته به دلیل گرمای شدید، مکاتب و دانشگاه‌های دولتی و خصوصی را برای یک هفته در پنجاب تعطیل کرد.

اداره هواشناسی پاکستان به مردم توصیه کرده که از قرار گرفتن غیرضروری در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنند و نوشیدن مایعات را فراموش نکنند.

گروهی از پژوهشگران بین‌المللی اعلام کردند که دمای بالای هوا در ماه گذشته در سراسر آسیا نشان‌دهنده تغییرات اقلیمی ناشی از گازهای گلخانه‌ای است.

بر اساس گزارش اداره هواشناسی پاکستان، شرایط خشکی شدید و موج گرما ممکن است باعث آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مناطق آسیب‌پذیر پنجاب و سایر بخش‌های این کشور شود.

مطالب مرتبط