ابراز نگرانی شورای نمایندگیهای دیپلماتیک از وضعیت حقوق بشر در افغانستان
در حالیکه طالبان سومین سال به قدرت رسیدن این گروه را جشن میگیرند، شورای هماهنگی نمایندگیهای دیپلماتیک افغانستان وضعیت حقوق بشری در افغانستان تحت حاکمیت طالبان را نگرانکننده میخواند.
شورای هماهنگی نمایندگیهای دیپلماتیک افغانستان از وضعیت حقوق بشر و بحران بشردوستانه در افغانستان تحت تسلط طالبان ابراز نگرانی کرد. این شورا میگوید که باید طالبان در قبال اقدامات خود علیه مردم افغانستان به ویژه زنان پاسخگو باشد.
شورای هماهنگی نمایندگیهای دیپلماتیک افغانستان به مناسبت سومین سالروز ورود طالبان به کابل در بیانیهای گفته: «به تقویت گفتوگوهای معنادار در یک روند سیاسی که به خواست و حقوق همه افغانها احترام بگذارد و به صلح پایدار و فراگیر منجر شود، نیاز فوری وجود دارد.»
۲۴ اسد ۱۴۰۳ مصادف است با سومین سال ورود طالبان به کابل. طالبان با برگزاری رژههای نظامی در شهرهای مختلف این روز را جشن گرفتند.
گروههای حامی حقوق زنان اما ۲۴ اسد را «یک روز سیاه» در تقویم افغانستان خواندند.
شورای هماهنگی نمایندگیهای دیپلماتیک افغانستان در بیانیهای که به مناسبت این روز پخش کرد، از جامعه جهانی خواسته است تا برای دفاع از حقوق مردم افغانستان بیشتر تلاش کنند.
این دفتر میگوید طالبان در طول سه سال گذشته به گونه گسترده حقوق شهروندان به ویژه زنان و دختران را نقض کرده است.
در بیانیه این شورا همچنین از سرکوب آزادی بیان و رسانهها، بازداشتهای خودسرانه، اجرای مجازات بدنی، آزار و اذیت اقلیتهای قومی و حملات هدفمند علیه آنها ابراز نگرانی شده است.
در بیانیه آمده: «طالبان در ایجاد یک حکومت قانونی که بتوان آن را به رسمیت شناخت، شکست خورد. این امر مسیر افغانستان به سوی صلح، رفاه، توسعه و وحدت ملی را پیچیدهتر میکند.»
طبق اعلامیه، در طول سه سال حاکمیت طالبان بر افغانستان به دلیل بحران چندجانبه حاکمیت این گروه حدود هشت میلیون افغان مجبور به ترک کشور شدهاند که در کشورهای مختلف با چالشهای متعدد دستوپنجه نرم میکنند.
شورای هماهنگی نمایندگیهای دیپلماتیک افغانستان با اشاره به وضعیت زنان و دختران درافغانستان نوشته است که عقبنشینی حقوق زنان «نگران کننده» است و براساس گزارشها ۱.۴ میلیون دختر از تحصیل محروم شدهاند.
پیشتر سازمان عفو بینالملل نیز این طالبان را به نقض گسترده حقوق بشر بهویژه حقوق زنان متهم کرد