قرارداد آتش‌بس در غزه نهایی می‌شود

منابع رسانه‌ای از نهایی شدن قرارداد آتش‌بس در غزه خبر داده‌ و می‌گویند که مذاکرات برای آتش‌بس غزه با میانجی‌گری قطر، مصر و امریکا در دوحه جریان دارد و به زودی نهایی خواهد شد.

 

یک مقام فلسطینی به بی‌بی‌سی گفته است که توافق برای برقراری آتش‌بس در غزه و آزادی اسرا در حال نهایی شدن است.

به گفته این مقام فلسطینی، در روز نخست اجرای توافق، حماس سه گروگان را آزاد می‌کند و ارتش اسراییل از مناطق پرجمعیت غزه بیرون می‌رود.

جیک سالیوان؛ مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز روز گذشته اظهار امیدواری کرد که قرارداد آتش‌بس در غزه ظرف هفته جاری نهایی شود.

یک مقام اسرائیلی هم به خبرگزاری رویترز گفته این مذاکرات در «مراحل پیشرفته» قرار دارد و دستیابی به توافق طی ساعات یا روزهای آینده ممکن است.

همچنین برای نخستین‌بار گزارش شده است که مذاکره‌کنندگان اسرائیل و حماس در دوحه به طور همزمان در یک ساختمان، هر چند نه در یک اتاق، حضور دارند.

این مذاکرات با میانجی‌گری قطر، مصر و امریکا در دوحه پایتخت قطر جریان دارد و مقام‌های قطری هم به نمایندگی از حماس در آن حضور داشتند.

آقای سالیوان همچنین گفت مقام‌های دولت بایدن در مورد این مذاکرات با تیم ترامپ هم در تماس بوده‌اند.

دونالد ترامپ که مراسم تحلیفش هفته دیگر (۲۰ جنوری) برگزار می‌شود، پیش از این از بنیامین نتانیاهو خواسته بود جنگ غزه را تا پیش از روز تحلیف او پایان دهد.

روز گذشته همچنین اعلام شد جو بایدن و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر هم گفتگویی تلفونی در مورد مذاکرات آتش‌بس در غزه داشته‌اند.

از زمان جنگ غزه که پس از حمله حماس به جنوب اسرائیل در روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، بر اساس آمار مقام‌های صحی حماس نزدیک به ۴۶ هزار فلسطینی کشته شده‌اند.

در حمله هفت اکتبر حماس به اسرائیل حدود ۱۲۰۰ نفر کشته شدند و ۲۵۱ نفر دیگر هم به اسارت گرفته شدند. اسرائیل می‌گوید از این تعداد ۹۴ اسیر همچنان در غزه و در اختیار حماس هستند که تصور می‌شود ۳۴ نفرشان مرده باشند.

کشتار غیرنظامیان و تخریب گسترده زیرساخت‌های غیرنظامی در غزه به یکی از بزرگترین بحران‌های انسانی دهه‌های اخیر بدل شد.

این سبب شد دادگاه بین‌المللی کیفری (آی‌سی‌سی) برای محمد ضیف، رهبر نظامی حماس و همچنین بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت، نخست‌وزیر و وزیر جنگ پیشین اسراییل قرار بازداشت صادر کند.

مذاکره در مورد آتش‌بس طی روزهای اخیر اختلاف در دولت تندرو بنیامین نتانیاهو را تشدید کرد و برخی از اعضای کابینه او مخالفت خود را با این توافق پیش از این اعلام کرده بودند.

بتسالل اسموتریچ؛ وزیر دارایی اسراییل از حزب راست افراطی ملی-مذهبی صهیونیسم، در شبکه ایکس گفت: «این توافق احتمالی یک فاجعه برای امنیت ملی دولت اسراییل است. ما بخشی از توافق تسلیم نخواهیم بود که شامل آزادی تروریست‌ها، پایان جنگ، از بین بردن دستاوردهای ما، و رها کردن گروگان‌های ما است.»

در همین حال بنی گانتس؛ وزیر دفاع پیشین گفته بود که حزبش کاملا از توافق حمایت می‌کند و هرگونه ناکامی در آزادسازی اسرا «فاجعه» خواهد بود.

گیدعون سعر؛ وزیر خارجه رژیم اسرائیل هم پیش از این طی کنفرانس خبری با همتای دنمارکی خود در بیت‌المقدس گفته بود که این رژیم خواهان توافق است.

یکشنبه شب جو بایدن؛ رییس‌ جمهور امریکا تلفونی با بنیامین نتانیاهو؛ نخست‌وزیر رژیم اسرائیل صحبت کرده بود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *