فرمان تازه رهبر طالبان: روز معلم، روز مادر، نوروز و بوکس ممنوع است

پس از نشر گزارش‌ها مبنی بر اینکه وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان مکتوبی برای منع برگزاری برخی جشن‌ها در افغانستان به ملا هبت‌الله آخوندزاده؛ رهبر این گروه فرستاده، اکنون طالبان اعلام کرده‌اند که رهبر این گروه این مکتوب را تایید کرده و برخی جشن‌ها از جمله «جشن نوروز» و «روز مادر»، روز معلم و ورزش مبارزات آزاد در افغانستان ممنوع شده است.

مکتوبی‌ که اخیرا وزارت امر به معروف طالبان به رهبر این گروه در قندهار فرستاده بود، روز یک‌شنبه، ۴ سنبله به رسانه‌ها درز کرد، در آن آمده‌ بود که قطع نوار در مراسم افتتاح پروژه‌ها، گرامی‌داشت روز معلم، «قدم زدن با بوت بر قالین» در ادارات و ورزش مبارزات آزاد مشت‌زنی جزو منکرات شمرده می‌شود. این مکتوب از سوی ملاهبت‌الله آخوندزاده؛ رهبر این گروه تایید شده است.

در این مکتوب آمده که «برخی منکرات» هنوز در ادارات تحت کنترل طالبان و نهادهای غیردولتی وجود دارد.

در مکتوب همچنین گفته شده بود که موارد مذکور در دین اسلام تایید نشده و مشابهت با رفتار غیرمسلمانان دارد.

وزارت امر به معروف طالبان قدم‌زدن با کفش بر روی فرش‌ در راهروها و پله‌های ادارات دولتی را نیز « ضایع شدن مال و تقلید از کفار» خوانده و خواستار وضع ممنوعیت بر آن شده‌ است.

اکنون وزارت امر به معروف طالبان با نشر مکتوب تازه‌ای گفته‌اند که وظیفه و مسئولیت این گروه است تا مانع این کارها شوند.

این وزارت در مورد ورزش بوکس و مبارزات آزاد نیز گفته که این مسابقات خطر نابینایی، آسیب‌رسیدن به مغز و حتی خطر مرگ را به دنبال دارد و تاکید کرده که «چنین بازی‌هایی در شریعت اسلامی غیرمجاز هستند».

این در حالی است که اخیرا قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان از سوی هبت‌الله آخوندزاده توشیح شده و نافذ دانسته شده‌ است.

این قانون محدودیت‌های و ممنوعیت‌های شدیدی را در عرصه اجتماعی وضع کرده و محتسبان امر به معروف این گروه را ناظران اخلاق اجتماع ساخته است.

محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها بر زنان، رسانه‌ها، راننده‌ها و حتا ورزشکاران مرد از بخش‌های عمده این قانون است و نیز دست محتسب به تعیین جزا برای تخطی‌کنندگان از این قانون باز گذاشته شده است.

نهادهای حقوق بشری و بسیاری کشورهای جهان این قانون را ناقض حقوق بشر خوانده و از طالبان خواسته‌اند آن را ملغی کنند.

طالبان تاکید کرده‌اند که «شریعت» مورد نظر خود را تطبیق می‌کنند و در این زمنیه «فشار هیچ کسی را» نمی‌پذیرند.

مطالب مرتبط

یک نظر

  1. سوار شدن بر اتومبیل و نشستن روی مبل تقلید از کفار نیست ؟!!!
    طالبان تا دیروز در خیابان های افغانستان و مساجد و مدارس دخترانه و …. بمب می گذاشت و مردم را می کشت . آن کارها خطر نابینایی و … نداشت ؟!!! ورزش های رزمی خطرش بیشتر از آن بمب هاست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *