اختلاف شورای امنیت مانع صدور قطعنامه علیه قانون امر به معروف طالبان شد
همزمان با واکنشهای زیاد علیه قوانین اخیر امر به معروف طالبان، شورای امنیت سازمان ملل متحد که قرار بود قطعنامهای علیه این قانون صادر کند با اختلاف اعضا روبهرو شده و این اختلافات مانع صدور قطعنامه شده است.
قرار بود شورای امنیت ملل متحد به تاریخ بیستویکم آگوست برای محکوم کردن قانون جدید امر به معروف طالبان علیه زنان، قطعنامهای صادر کند ولی این اختلافات میان اعضای این شورا مانع صدور این قطعنامه شده است.
شورای امنیت در اعلامیه خود در اشاره به این اختلافات میگوید دو عضو دایم این شورا از صدور این قطعنامه ممانعت کردند.
هرچند اعلامیه از این دو کشور گونه آشکار نام نمیبرد ولی میگوید که آنها استدلال کردند که قانون امر به معروف «مسئلۀ داخلی افغانستان» است و در حال حاضر سزاوار صدور قطعنامه نیست.
اما در اعلامیه گفته شده که روسیه و چین گفتهاند که مسائل حقوق بشر نباید با فرستادن کمکهای بشری به افغانستان ارتباط داده شود.
اسحاق اتمر، آگاه امور سیاسی و استاد پوهنتون در برلین، در پاسخ به این پرسش که چرا موضوع حقوق زنان و دختران افغان برای چین و روسیه به اندازۀ مهم نیست که شورای امنیت در مورد قطعنامه صادر کند؟ گفت: «چین و روسیه در پی منافع خود در افغانستان هستند. آنها با توجه به رقابتهایی که با کشورهای جهان دارند کوشش میکنند که ارتباط نزدیک با طالبان داشته باشند و تا اینکه نشود که تهدیدی از افغانستان به کشورهای ایشان متوجه شود.»
به اساس اعلامیه شورای امنیت که روز دوشنبه منتشر شد، برخی کشورهای عضو این شورا به شمول فرانسه، بریتانیا، و امریکا استدلال میکنند که اگر طالبان مایل اند که به رسمیت شناخته شوند و کمکهای اقتصادی جامعۀ جهانی را به دست آورند باید ارزشهای جهانی را رعایت کنند.
این در حالی است که قوانین سختگیرانه اخیر طالبان با واکنشهای گسترده مواجه شده که کشورها و مقامهای داخلی و خارجی خواهان لغو این قوانین شده، آنچه که از سوی طالبان مداخله در امور داخلی عنوان میشود.