نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو؛
ریچارد بنت و نمایندگان کشورها خواستار لغو قانون امر به معروف طالبان شدند
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پنجاهوهفتمین نشست خود را در شهر ژنو سویس آغاز کرد. در این نشست نمایندگان کشورهای عضو این شورا و سازمانهای حقوق بشری صحبت کرده و وضعیت حقوق بشری در افغانستان را غیر قابل قبول خواندند. آنان همچنین قانون جدید امر به معروف طالبان را «وحشتناک» توصیف کرده و خواهان لغو آن شدند.
ریچارد بنت؛ گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در این نشست که امروز دوشنبه، 19 سنبله آغاز شد، گزارشی از وضعیت حقوق بشری در افغانستان ارایه کرد و از اعضای این شورا خواست تا طالبان را پاسخگو کنند. او افزود که طالبان با نقض حقوق بشر به ویژه حقوق زنان، به شرایط دهه ۹۰ میلادی بازگشتهاند.
ریچارد بنت از اعضای این شورا و کشورهای منطقه خواست برای پاسخگو کردن طالبان اقدام کنند. به گفته او، زبان و کردار گروه طالبان یکسان شده و این گروه، هیچ گونه افکار و رفتار ناهمسو با خود را تحمل نمیکند.
آقای بنت تاکید کرد که وضعیت حقوق بشری در افغانستان برای همه شهروندان بهویژه زنان و دختران، اقلیتهای قومی، زبانی و مذهبی به شدت محدود شده است.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل با اشاره به وضع قانون جدید امر به معروف طالبان تاکید کرد که اقدامات گروه طالبان بر جامعه و نسلهای آینده تاثیر خواهد گذاشت.
او گفت: «در افغانستان اقلیتهای قومی، مذهبی و زبانی با موج جدیدی خشونتها روبرو هستند. آنها نمیتوانند از هویت خود بهرمند شوند یا هویت خود را ابراز کنند».
ریچارد بنت از وضعیت کودکان و سالمندان تحت حاکمیت طالبان، اجرای مجازات بدنی و تهدیدات در برابر خبرنگاران ابراز نگرانی کرد و با تاکید بر پاسخگویی متناسب با وضعیت کنونی افغانستان گفت که عدم مجازات و پاسخگویی، طالبان را جسورتر کرده است.
نمایندگان بریتانیا و آلمان نیز در نشست شورای حقوق بشر، قانون امر به معروف طالبان را محکوم کردند و آن را عقبگرد غمانگیز و تکان دهنده حقوق بشری در افغانستان خواندند. آنها خواستار لغو ممنوعیت سفر ریچارد بنت، گزارشگر ویژه به افغانستان شدند.
بریتانیا گفت که سفر بنت برای روشنی انداختن بر وضعیت حقوق بشری در افغانستان از اهمیت زیاد برخوردار است. او گفت که اقدام طالبان برای جلوگیری از سفر گزارشگر ویژه ناامیدکننده است. پیشتر طالبان سفر ریچارد بنت به افغانستان را ممنوع کرده بودند و گفته بودند که از او میزبانی نمیکنند.
نماینده بریتانیا گفت: «قانون جدید امر به معروف طالبان تکان دهنده و ترسناک است. همان طور که دیوید لمی؛ وزیر خارجه ما گفت، این قانون یک عقب نشینی غمانگیز دیگر حقوق بشری برای افغانستان است».
او افزود که ممنوعیت صدای زنان در اماکن عمومی و تعامل نکردن شان با مردان بیگانه، تاثیر منفی غیرقابل تصور بر رفاه و زندگی زنان افغان دارد.
نماینده آلمان سیاستهای طالبان در مورد حقوق و آزادیهای مردم به ویژه زنان و دختران را محکوم کرد. او گفت: «این موارد نقض حقوق بشر میتواند جنایت علیه بشریت باشد».
به گفته او، قانون امر به معروف، «زنان را از آزادیها و حقوق اساسی انسانی محروم میکند و نشان میدهد که مقامهای حاکم تعهدات بینالمللی افغانستان را زیر پا میگذارند». آلمان سیاستهای طالبان را به عنوان آزار و اذیت مردم و بیتوجهی به سرنوشت آنان توصیف کرد.