طالبان: نیاز بود که در نشست جنوا حضور می‌داشتیم و گزارش‌های ارایه‌شده را رد می‌کردیم

طالبان به پنجاه‌وهفتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل که محوریت موارد نقض گسترده حقوق بشر در افغانستان و چند کشور دیگر برگزار شد،‌ واکنش نشان داده و گزارش‌های ارایه‌شده در این نشست در مورد افغانستان را یک‌جانبه خواند‌ه‌اند. این گروه حضور نماینده خود در چنین نشست‌ها تاکید کرده «تا گزارش‌های غیر واقعی» را رد کند.

پنجاه‌وهفتمین نشست جنوا شامگاه روز گذشته در آغاز شد و اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در آن از وضعیت «وحشتناک» حقوق بشر در افغانستان ابراز نگرانی کردند. آنان همچنین خواستار اقدامات موثر علیه سیاست‌های سرکوبگرانه طالبان که حقوق بشر را نقض می‌کند شدند.

حمدالله فطرت؛ معاون سخنگوی طالبان امروز سه‌شنبه، 20 سنبله به این نشست و گزارش‌های ارایه‌شده در آن واکنش نشان داد. او به رسانه‌ها گفت که طالبان این نشست و گزارش‌های آن را یک‌جانبه می‌دانند.

 این مقام طالبان حضور نماینده این گروه در چنین نشست‌ها را ضروری خوانده و افزود که در نبود نماینده طالبان، گزارش‌های ارایه شده در این گونه‌ نشست‌ها یک طرفه است و مورد تایید این گروه نیست.

حمدالله فطرت گفت: «خواست ما این است که نماینده امارت اسلامی [طالبا] باید در تمامی نشست‌هایd که درباره افغانستان بحث می‌شود، حضور داشته باشد تا به نگرانی‌ها پاسخ داده و گزارش‌های غیرواقعی را با دلایل منطقی رد کند».

در این نشست ریچارد بنت؛ گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان گفت به نقض گسترده حقوق بشر توسط طالبان در افغانستان اشاره کرد و عادی‌سازی روابط با این گروه را مشروط بر احترام به موارد حقوق بشری خواند.

نمایندگان اکثر کشورها به شمول امریکا، بریتانیا، کانادا، اندونزیا و دیگران نیز سرکوب شهروندان به ویژه زنان در افغانستان را محکوم کردند. آنان همچنین قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان را حاوی دستورهای ضد بشری خوانده و خواهان لغو آن شدند.

با این حال نمایندگان قطر و پاکستان بدون اشاره به موارد نقض حقوق بشر در افغانستان تحت اداره طالبان، بر کمک‌های بشری و همکاری در برگزاری نشست‌هایی درباره افغانستان صحبت کردند.

این بار نخست نیست که طالبان گزارش‌ها درباره نقض حقوق بشر در افغانستان را رد می‌کنند. این گروه پیش از این نیز هرگونه گزارش این چنینی را رد کرده و گفته که حق همه مردم افغانستان «بر اساس شریعت» مورد نظر این گروه تامین است.

مطالب مرتبط