قتل عام هزاره‌ها در دایکندی؛ جاپان، ایران و یوناما محکوم کردند

به دنبال تیرباران شدن دست‌کم ۱۵  نفر از شیعیان هزاره در دایکندی از سوی گروه داعش، سفارتخانه‌های جاپان، ایران و نمایندگی یوناما در افغانستان این حمله را «تروریستی» خوانده و محکوم کرده است.

سفارت جاپان در افغانستان روز جمعه، ۲۳ سنبله، خواهان متوقف شدن حملات علیه شیعیان و هزاره‌ها در افغانستان تحت حاکمیت طالبان شده است.

در پیام این سفارت آمده: «ما حمله تروریستی روز پنج‌شنبه را که در منطقه‌ای میان دایکندی و غور رخ داده و منجر به کشته و زخمی شدن چندین فرد ملکی شد، محکوم می‌کنیم.»

این سفارت ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان خواهان توقف فوری این گونه رویدادها شده است.

دفتر هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) هم با انتشار بیانیه‌ای، حمله بر غیرنظامیان هزاره را محکوم کرده و خواستار انجام تحقیقات برای پاسخگویی مسوولان این حادثه شده است. در این بیانیه آمده: «یوناما حمله دیروز در مرکز افغانستان که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از اعضای جامعه شیعه شد، [را] محکوم می‌کند.»

ریچارد بنت؛ گزارش‌گر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان، نبز تیرباران ۱۴ باشنده دایکندی را «هولناک» خوانده و گفته است که این رویداد نشانه‌هایی از جنایات بین‌المللی دارد.

او افزوده: «کشتار وحشتناک هزاره‌ها که از دایکندی به غور سفر می‌کردند، نشانه‌هایی از جنایات بین‌المللی دارد.» بنت بر لزوم پیش‌گیری، محافظت و پاسخگویی بین‌المللی در قبال این حملات در افغانستان تاکید کرده و خواستار اقدامات فوری در این زمینه شده است.

سفارت ایران در کابل نیز این حمله را محکوم کرده و در پیامی که از سوی این سفارت منتشر شده، آمده که این حمله توسط گروه داعش انجام شده است.

سفارت ایران گفته: «جمهوری اسلامی ایران خواهان مجازات مرتکبین این فاجعه بزرگ است و آماده‌گی خود را برای همکاری در این زمینه اعلام می‌دارد.»

در حمله پس از چاشت روز پنج‌شنبه هفته گذشته تفنگ‌داران داعش بر موتر حامل باشندگان دایکندی در کوتل پهلوسنگ ولایت غور در منطقه مرزی با ولسوالی سنگ‌تخت و بندر دایکندی، ۱۴ تن کشته شد و شش تن دیگر زخمی شدند.

گروه داعش مسئولیت این رویداد را برعهده گرفته است و طالبان آن را پس از ۲۴ ساعت تأخیر محکوم کردند.

این در حالی است که پیش از این، ولادیمیر ورونکوف؛ معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور مبارزه با تروریزم، هشدار داده بود که شاخه داعش در افغانستان بزرگ‌ترین تهدید تروریستی خارجی برای اروپا‌ست؛ زیرا این سازمان در حال تقویت خود است.

او ماه گذشته گفت: «داعش خراسان توانایی‌های مالی و لوجستیکی خود را در شش ماه گذشته بهبود بخشیده است، از جمله با استفاده از حمایت دیاسپورای [جوامع مهاجر] افغانستان و آسیای مرکزی.»

مطالب مرتبط