آلبانیا در داخل خاکش کشوری مستقل برای مسلمانان ایجاد می‌کند

ادی راما؛ صدر اعظم آلبانیا اعلام کرده که در داخل خاک کشورش، یک کشور کوچک مستقل اسلامی را ایجاد می‌کند و آن را «مسلمانان بکتاشی» فرقه تصوفی از مسلمانان آلبانیا اداره خواهند کرد.

صدر اعظم آلبانیا روز یکشنبه، 1 میزان در نشست سازمان ملل متحد گفت که این فرقه از مسلمانان خاطر فعالیت در بخش ترویج «همسازی و گفتمان دینی» شهرت دارد. او افزود که تشکیل یک کشور مستقل برای مسلمانان را به‌خاطر اعتدال، پذیرش متقابل و زندگی مسالمت‌آمیز مشترک انجام می‌دهد.

این کشور کوچک مانند واتیکان که در ایتالیان واقع شده، در تیرانا، پایتخت آلبانیا، ایجاد خواهد شد و مرکز سیاسی مسلمانان بکتاشیه خواهد بود. مسلمانان بکتاشیه، پس از مسلمانان سنی، مسیحیان اورتودوکس و کاتولیک‌ها، چهارمین جامعه بزرگ دینی در البانیا اند.

طریقه بکتاشیه در قرن ۱۳ در امپراتوری عثمانی بنیاد گذاشته شد و منحیث یک فرقه تعامل پذیر و عارف اسلامی، ذهن باز به سوی سایر ادیان و فلسفه‌ها دارد. پس از آنکه مصطفی کمال اتاترک، بنیانگذار ترکیه نوین در اوایل قرن ۲۰ فعالیت فرقه بکتاشیه را ممنوع کرد، شماری از رهبران مهم آن در آلبانیا مستقر شدند.

بر اساس آمار سال ۲۰۲۳ البانیا، فرقه بکتاشیه، حدود ۱۰ در صد جمعیت مسلمان این کشور را تشکیل می‌دهد.

در همین حال اعضای فرقه بکتاشیه از این تصمیم حکومت البانیا استقبال کرده است.

این فرقه با نشر اعلامیه‌ای گفته است: «حاکمیت نظم بکتاشیه گام مهمی در تقویت ارزش‌های ظرفیتی، هماهنگی دینی و گفتمان در یک جهان به طور فزاینده منقسم شده است».

شهروندی این کشور جدید که حدود ۱۰ هکتار مساحت دارد، به اعضای این فرقه و افرادی محدود خواهد بود که با اداره این کشور سروکار خواهند داشت. حکومت این کشور را رهبر فرقه بکتاشیه و یک شورا رهبری خواهد کرد.

مطالب مرتبط