سازمان ملل از افزایش ۱۹ درصدی کشت خشخاش در افغانستان خبر داد

همزمان با ادعای طالبان مبنی بر کاهش کشت خشخاش در افغانستان، سازمان ملل متحد از افزایش ۱۹ درصدی آن در افغانستان تحت حاکمیت طالبان خبر داد.

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (یوان‌اودی‌سی) امروز چهارشنبه، ۱۶ عقرب گزارش داده که کشت خشخاش در افغانستان علی‌رغم ممنوعیت توسط طالبان، ۱۹ درصد افزایش یافته است.

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد گفته که سطح کشت خشخاش در سال ۲۰۲۴ به ۱۲ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین رسیده، درحالی‌که در سال قبل ۱۰ هزار و ۸۰۰ هکتار برآورد شده بود.

در این گزارش آمده است که علی‌رغم افزایش کشت خشخاش در سال ۲۰۲۴، این کشت بسیار کم‌تر از سال ۲۰۲۲ است، زمانی که حدود ۲۳۲ هزار هکتار را پوشش می‌داد.

به‌گفته‌ این دفتر، کشت خشخاش در سال ۲۰۲۳ شاهد کاهش ۹۵ درصد بود.

غاده ولی؛ مدیر اجرایی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد گفته: «با توجه به این‌که سطح پایین کشت خشخاش در افغانستان باقی مانده است، ما این فرصت و مسئولیت را داریم که از کشاورزان افغان برای توسعه منابع درآمد پایدار و عاری از بازارهای غیرقانونی حمایت کنیم.»

به‌گفته‌ او، زنان و مردان افغانستان همچنین با چالش‌های وخیم مالی و بشردوستانه مواجه هستند و معیشت جایگزین به فوریت مورد نیاز است.

براساس یافته‌های بررسی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، مرکز جغرافیایی کشت خشخاش نیز تغییر کرده است و از ولایت‌های جنوب‌غربی، قلب کشت خشخاش افغانستان تا سال ۲۰۲۳، به ولایت‌های شمال‌شرقی، به‌ویژه بدخشان منتقل شده است.

طبق گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، ۵۹ درصد کشت خشخاش در سال ۲۰۲۴ در ولایت‌های شمال‌شرقی رخ داده است و این نشان‌دهنده‌ افزایش شدید ۳۸۱ درصدی در این ولایت‌ها نسبت به سال ۲۰۲۳ است.

در این گزارش آمده است که قیمت تریاک خشک در نیمه‌ اول سال ۲۰۲۴ به حدود ۷۳۰ دالر در هر کیلوگرم رسیده است.

به‌گفته‌ این دفتر، میانگین قیمت هر کیلو تریاک پیش از ممنوعیت کشت آن، ۱۰۰ دالر بود.

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد افزوده است که قیمت‌های بالا و کاهش ذخایر تریاک ممکن است کشاورزان را تشویق کند که از ممنوعیت سرپیچی کنند، به‌ویژه در مناطق خارج از مراکز کشت سنتی، از جمله کشورهای همسایه.

رزا اوتونبایوا؛ نماینده‌ ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد و رییس هیأت معاونت این سازمان در کابل (یوناما) گفته است که شواهد نشان می‌دهد که کشت خشخاش واقعا کاهش یافته است و این مورد استقبال همسایگان افغانستان، منطقه و جهان خواهد بود.

او گفته: «اما این امر همچنین مستلزم این است که درک کنیم که جوامع روستایی در سراسر افغانستان علاوه بر فشارهای بسیار دیگری که با آن مواجه هستند، از یک منبع درآمد کلیدی محروم شده‌اند.»

خانم اوتونبایوا افزوده است که برای پایداری ممنوعیت کشت خشخاش، به‌شدت به حمایت بین‌المللی نیاز است.

حکومت طالبان مدعی است که کشت خشخاش در افغانستان به صفر رسیده است و این موضوع را دست‌آورد بزرگ خود می‌داند؛ اما به نظر می‌رسد که نبود کشت بدیل خشخاش و وضعیت بد اقتصادی، مبارزه با تولید تریاک را دشوار کرده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *