تلاش برای کاهش خطرات ناشی از بلایای طبیعی در افغانستان

همزمان با تهدیدات و خطرات بلایای طبیعی در افغانستان، کمیته بین‌المللی نجات اعلام کرده که برای کاهش این خطرات در کشور تلاش می‌کند.

بخش تحقیق کمیته بین‌المللی نجات (IRC) روز جمعه، ۱۸ عقرب با نشر گزارش تازه‌ای از درگیری افغانستان با فقر خبر داده و اعلام کرده که بررسی‌هایی را در مورد کاهش خطرات ناشی از بلایای طبیعی در چند کشور آسیب‌پذیر، از جمله افغانستان آغاز کرده است.

این کمیته گفته که تغییرات اقلیمی، درگیری‌های چندین ساله و فقر شدید مردم افغانستان را متأثر کرده است.

کمیته بین‌المللی نجات در این گزارش افزوده است که بخش تحقیق این کمیته در افغانستان و سومالیا با هماهنگی دهقانان و شرکای محلی، در حال انجام تحقیقات «انسان‌محور» به‌عنوان نخستین اقدام برای تولید، آزمایش و میزان کاهش خطر بلایای طبیعی هستند.

به گفته این کمیته، هدف این تحقیق ادغام دانش محلی، بومی و سنتی (LITK) با وسایل پیشرفته برای ترویج راه‌حل‌های جامع و قابل اجرا به‌منظور کاهش خطرات ناشی از بحران اقلیمی و درگیری است.

طبق گزارش، پس از تسلط طالبان بر کشور، بحران اقتصادی ناشی از بلایای طبیعی در کشور افزایش یافته است.

همچنین، شرایط ال‌نینو (حالت بحرانی ناشی از رویدادهای طبیعی) در سال‌های ۲۰۲۳-۲۰۲۴ بارندگی کم‌تر از حد معمول را به همراه داشته و منجر به سومین سال پیهم خشک‌سالی در کشور شده است.

براساس این گزارش، خشک‌سالی ۳۰ سال اخیر در افغانستان بیش‌تر بخش زراعت را تحت تأثیر قرار داده و در نهایت سبب افزایش ناامنی غذایی در کشور شده است.

در گزارش تصریح شده: «به‌رغم تلاش‌های نهادهای بین‌المللی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی، خطرات ناشی از این رویدادها به دلیل برخی از عوامل مرتبط در سطح جامعه، ملی و جهانی همچنان چالش‌برانگیز است.»

به باور کمتیه بین‌المللی نجات، نبود راهکار موثر در سطح ملی یکی از عوامل افزایش خطرات ناشی از رویدادهای طبیعی در افغانستان است.

نبود هماهنگی لازم میان شرکای بین‌المللی و شرایط اقلیمی برای مبارزه با خطرات ناشی از تغییرات اقلیمی از چالش‌های دیگری در این زمینه است.

بربنیاد گزارش کمیته بین‌المللی نجات، محدودیت‌های وضع شده از سوی طالبان بر کار زنان در نهادهای مددرسان نیز سبب تشدید بحران بشری ناشی از بلایای طبیعی در کشور شده است.

افغانستان یکی از کشورهای متأثر از تغییرات اقلیمی است.

تنها در یک سال گذشته رویدادهای طبیعی در کنار تلفات جانی خسارات هنگفت مالی به شهروندان کشور وارد کرده است.

چند ماه پیش هم کمیته بین‌المللی نجات گفته بود که سیلاب‌های اخیر سبب ایجاد یک وضعیت اضطراری انسانی بزرگ در افغانستان شده است.

مطالب مرتبط