یک مخالف سرسخت طالبان وزیر خارجه امریکا می‌شود

پس از نشر گزارش‌ها مبنی بر این‌که دونالد ترامپ؛ رییس جمهور منتخب امریکا مایک والتز؛ کهنه سرباز ارتش این کشور در جنگ با طالبان در افغانستان و از مخالفان سرسخت طالبان را به عنوان مشاور امنیت ملی خود منصوب کرده، احتمال می‌رود که مارکو روبیو؛ سناتور جمهوری‌خواه و یکی دیگر از چهره‌های مخالف طالبان نیز به عنوان وزیر خارجه دولت آینده ترامپ منصوب شود.

رویترز به نقل از منابع که نام‌شان فاش نشده، گزارش داده است که احتمال می‌رود دونالد ترامپ مارکو روبیو؛ سناتور جمهوری‌خواه و یکی از چهره‌های مخالف طالبان را به عنوان وزیر خارجه دولت آینده خود منصوب کند.

آقای روبیو از چهره‌های مخالف طالبان در مجلس سنای امریکا است که پیش از این خواهان شناسایی طالبان به عنوان «یک سازمان تروریستی» توسط دولت امریکا شده بود.

او در ماه مارچ سال جاری لایحه‌ای را به سنای امریکا ارائه کرد که بر بنیاد آن کمک‌های ایالات متحده به افغانستانِ زیر اداره طالبان به دلیل دسترسی «گروه‌های تروریستی» به آن، متوقف می‌شد.

مارکو ربیو در آن زمان همچنین از آنتونی بلینکن؛ وزیر خارجه دولت بایدن خواست که حاکمیت طالبان را در افغانستان به عنوان یک «دولت حامی تروریزم» و طالبان را به عنوان «سازمان تروریستی» معرفی کند.

این سناتور جمهوری‌خواه همزمان با ارائه لایحه‌اش به مجلس گفت: «افغانستان تحت کنترل طالبان تهدیدی مستقیم برای منافع و امنیت ملی امریکا و همچنین متحدان و شرکای ما در خاورمیانه و آسیای مرکزی است. عقب‌نشینی نظامی ناموفق دولت بایدن از افغانستان، این کشور را به پناهگاه امنی برای تروریست‌های ضد امریکایی تبدیل کرده است. شناسایی طالبان به عنوان یک سازمان تروریستی گام منطقی بعدی است.»

بر اساس گزارش رویترز، آقای روبیو متولد ایالت فلوریدا است و اولین لاتین‌تباری است که به عنوان وزیر خارجه امریکا پس از روی کار آمدن دوباره ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده خدمت خواهد کرد.

او در سال‌های اخیر از سیاست خارجی دولت بایدن انتقاد کرده و دیدگاه‌هایش را در همسویی با دونالد ترامپ ملایم‌تر کرده است.

منابع به این خبرگزاری گفته‌اند که آقای ترامپ تصمیم‌اش را برای انتصاب او به عنوان وزیر خارجه، دیروز (دوشنبه، ۲۱ عقرب) گرفته است.

نماینده‌های ترامپ و مارکو روبیو به پرسش‌های رویترز در این زمینه پاسخ نداده‌اند.

آقای ربیو ۵۳ سال سن دارد و کسی است که به بسته کمکی نظامی ۹۵ میلیارد دالری امریکا به اوکراین که در ماه اپریل تصویب شد، رای منفی داد.

انتخاب احتمالی او به عنوان وزیر خارجه دولت آینده تحت رهبری ترامپ، نشان‌دهنده تغییر گسترده دیدگاه‌های سیاست خارجی جمهوری‌خواهان در دوران آقای ترامپ است.

در انتخابات ریاست جمهوری امریکا، جمهوری‌خواهان توانستند با کسب اکثریت آرا در مجلس نمایندگان، سه‌گانه قدرت را که شامل کاخ سفید، سنا و مجلس نمایندگان است، تصاحب کنند.

جمهوری‌خواهان امریکا با کسب ۲۱۹ کرسی در انتخابات مجلس نمایندگان امریکا، طبق آخرین برآوردهای «دیسیژن دسک»، کنترل مجلس نمایندگان را به دست آوردند.

این پیروزی به جمهوری‌خواهان اکثریت را در مجلس نمایندگان می‌دهد و قدرتی مهم در تنظیم قوانین و کنترل سیاست‌های دولت به آن‌ها می‌بخشد.

این تغییر می‌تواند پیامدهای مهمی برای سیاست‌های داخلی و خارجی امریکا داشته باشد و بر مسیر اجرای برنامه‌های دولت تأثیر بگذارد.

مطالب مرتبط