طالبان: حکومت ربانی و مجددی «غیر اسلامی» بود

مولوی عبدالکبیر؛ معاون سیاسی رییس‌الوزرای طالبان که به ولایت بامیان سفر کرده در نشستی با باشندگان و مقامات محلی این ولایت حکومت سابق مجاهدین به رهبری برهان‌الدین ربانی و صبغت‌الله مجددی؛ رهبران جهادی را «غیر اسلامی» خوانده‌است.

این مقام طالبان روز گذشته وارد بامیان شد و در نشستی با حضور مقام‌های محلی و برخی باشندگان بامیان سخنرانی کرد. ارگ طالبان تنها بخش‌هایی از سخنان او را منتشر کرده‌است.

خبرنگاران از ولایت بامیان امروز چهارشنبه، 23 عقرب گزارش دادند که او در این سخنرانی حکومت پیش از دور نخست طالبان به رهبری صبغت‌الله مجددی و برهان‌الدین ربانی را که با خروج قشون سرخ شوروی قدرت را در دست گرفتند، «غیر اسلامی» خوانده و مدعی شده که تنها رژیم این گروه اسلامی است.

او افزوده‌است: «پس از شکست قشون سرخ شوروی، مجاهدین موفق به تشکیل حکومت اسلامی نشدند، مجاهدین واقعی خانه نشین شدند و یا به تجارت روی آوردند. برهان الدین ربانی و صبغت الله مجددی حکومت تشکیل دادند اما حکومت شان اسلامی نبود و همین بود که ما دست به کار شدیم».

معاون سیاسی رییس‌الوزاری طالبان گفته که اگر حکومت آن زمان به تعبیر این گروه «اسلامی» می‌بود، طالبان آن را می‌پذیرفتند و سرنگونش نمی‌کردند.

این مقام طالبان به جنگ‌های داخلی نیز اشاره کرده و افزوده که پس از شکست شوروی «عناصر نامطلوب» کابل را ویران کردند و 60 هزار تن را کشتند یا هم زخمی کردند.

مولوی عبدالکبیر در عین حال مدعی شد که فعلا یک نظام کاملا اسلامی در افغانستان حاکم شده و همه شهروندان کشور از آن رضایت دارند. او گفته که طالبان با جهان تعامل و روابط تجاری دارد. به باور او، در دور اول حاکمیت طالبان تنها سه کشور این گروه را به رسمیت شناخت «اما اکنون 41 کشور دنیا طالبان را به رسمیت شناخته‌اند».

وی به پذیرفته شدن نمایندگان طالبان در این کشورها اشاره کرده؛ در حالی که هیچ کشوری طالبان را به رسمیت نشناخته است.

گروه طالبان زیر نام تحریک طالبان برای بار نخست زمانی که رهبران جهادی سابق پس از خروج نیروهای شوروی از افغانستان قدرت را در دست گرفتند، در پاکستان ایجاد شد و پس از گذشت چند سال اکثریت نقاط افغانستان را تصرف کردند. طالبان بارها رهبران پیشین جهادی را «دشمن» خطاب کرده و برخی از آنان را ترور نیز کرده‌اند.

مطالب مرتبط