اسرالیا از شهروندانش خواست به افغانستان سفر نکنند

دولت استرالیا ضمن خطرناک خواندن افغانستان، بار دیگر از شهروندانش خواست که از سفر به این کشور خودداری کنند.

دولت استرالیا با نشر بیانیه‌ای وضعیت امنیتی افغانستان را «بسیار خطرناک» خوانده و بار دیگر از شهروندانش خواسته است که به این کشور از جمله کابل سفر نکنند.

در این بیانیه هشدار داده شده که اگر این توصیه از سوی شهروندان استرالیا در نظر گرفته نشود، بنابر این‌که در افغانستان «خطر بسیار بالایی» وجود دارد، ممکن شهروندان این کشور حین سفر هدف «یک حمله هراس‌افکنی یا آدم‌ربایی» قرار بگیرند.

دولت استرالیا افزوده است که «هیچ تضمینی» برای امنیت شهروندانش در افغانستان وجود ندارد.

در این بیانیه آمده: «هراس‌افکنان به هدف قرار دادن و ربودن خارجی‌ها، کارکنان سازمان‌های غیردولتی، کارکنان پزشکی و کارمندان بشردوستانه {در افغانستان} ادامه می‌دهند. مکان‌هایی از جمله بازارها، کافه‌ها، رستورانت‌ها، هتل‌ها، امکانات صحی و عملیات بشردوستانه ممکن است هدف قرار گیرند.»

دولت استرالیا افزوده است که «هیچ مکانی» در افغانستان را نمی‌توان از خطر حمله در امان دانست. اتباع خارجی از جمله کارکنان سازمان‌های غیردولتی نیز با «تهدید جدی بازداشت خودسرانه» روبه‌رو هستند.

در بیانیه دولت استرالیا گفته شده: «طالبان به خارجی‌هایی که در افغانستان کار یا سفر می‌کنند، از جمله کارمندان سازمان‌های غیردولتی، مشکوک هستند و احتمالاً کار و تحرکات شما (شهروندان استرالیا) از نزدیک زیر نظر گرفته می‌شود.»

دولت این کشور همچنین خطاب به شهروندانش افزوده است که هیچ مقام استرالیایی در افغانستان وجود ندارد و توانایی آنان برای ارائه کمک‌های قنسولی و پاسپورت «به شدت محدود» است.

این در حالی است که پیش از این روزنامه اکونومیک تایمز، افغانستان را «پرخطرترین» کشور در میان ۱۰ کشور پرخطر جهان برای سفر معرفی کرده است.

هرچند طالبان پیش از این گفته‌اند که آنان «امنیت سراسری» را در کشور تامین کرده‌اند، سفر گردشگران به افغانستان و بازدید آنان از ساحات تاریخی کشور «افزایش» یافته است.

اما این نشریه در گزارشی گفته است که «افغانستان خطرناک‌ترین کشور جهان است» و بازدیدکنندگان نباید در سال ۲۰۲۵ میلادی، به آن سفر کنند.

در کنار افغانستان، یمن، سوریه، سودان جنوبی، جمهوری دموکراتیک کنگو، روسیه، اوکراین، سومالی، سودان و عراق، از جمله کشورهای «پرخطر» جهان در سال ۲۰۲۵ عنوان شده‌اند.

درگیری‌ها، بی‌ثباتی سیاسی، جنایت و تروریزم از جمله تهدیدهای موجود در این کشورها خوانده شده‌اند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *