بلینکن: اگر از افغانستان خارج نمی‌شدیم مجبور بودیم مقابله با طالبان را از سر بگیریم

آنتونی بلینکن؛ وزیر خارجه امریکا برای آخرین بار در دوره ماموریتش برای شهادت درباره خروج نظامی این کشور از افغانستان در کانگرس امریکا حاضر شد. او در جریان سخنانش گفت که خروج از افغانستان بر اساس توافق دولت ترامپ با طالبان انجام شده و بایدن مجبور بوده این توافق را عملی کند.

آقای بلینکن امروز چهارشنبه، 21 قوس در کانگرس امریکا برای شهادت درباره خروج پر هرج‌ومرج نظامیان این کشور از افغانستان، حاضر شد. او گفت که جو بایدن توافقی را به میراث برد که در دوره ترامپ انجام شده بود.

وی در ادامه گفت که به خواست امریکا، دولت وقت افغانستان ۵ هزار زندانی طالبان را آزاد کرد و امریکا شمار سربازان خود را تا چهار هزار نفر کاهش داد.

وزیر خارجه امریکا تاکید کرد که طالبان پذیرفتند که گفتگوهای بین‌الافغانی را انجام دهند و وارد شهرهای بزرگ نشوند اما این گروه به پیش روی ادامه داد و سر انجام سقوط افغانستان رقم خورد.

به گفته او، با وجود نقض مفاد توافق دوحه، بایدن تصمیم گرفت که سربازان را از افغانستان خارج کند؛ زیرا اگر به توافق ترامپ متعهد نمی‌بود طالبان به سربازان امریکا حمله می‌کردند و واشنکتن مجبور می‌شد به افغانستان سربازان بیشتری بفرستد.

بلینکن گفت بایدن باید بین ادامه و پایان جنگ در افغانستان یکی را انتخاب می‌کرد.

آنتونی بلینکن گفت هر گونه تلاش برای درک و آموختن درس‌های خروج از افغانستان باید در چهارچوب رویدادهای قبل از آن انجام شود.

وزیر خارجه امریکا تا کنون بیش از ۱۴ بار درباره افغانستان به کانگرس احضار شده است. وزارت خارجه امریکا همچنین نزدیک به ۲۰ هزار صفحه اسناد، جلسات توجیهی سطح بالا و مصاحبه‌های ضبط‌شده، درباره خروج از افغانستان، ارایه کرده است.

او در جلسه امروز گفت: «به ما می‌گفتند افغانستان به پناهگاه امنی برای تروریستان تبدیل می‌شود اما القاعده دوباره خود را در افغانستان بازسازی نکرد و ما رهبر القاعده را بدون هیچ سربازی کشتیم».

مایکل مکال؛ رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا در جلسه شهادت بلینکن از دولت بایدن برای خروج از افغانستان انتقاد کرد. او گفت که جو بایدن بر خلاف قانون اساسی امریکا به طالبان تسلیم شد و آنتونی بلینکن هشدارها را نادیده گرفت و در هنگام خروج در تعطیلات بود.

به گفته او، دولت بایدن نقض توافقنامه دوحه توسط طالبان و هشدارهای ناتو برای خروج از افغانستان را نادیده گرفت.

همزمان برخی اعضای مجلس نمایندگان امریکا از تصمیم بایدن برای خروج از افغانستان دفاع کردند و گفتند که دولت ترامپ خروج از افغانستان را با توافقنامه دوحه وارد یک مرحله بی‌بازگشت کرده بود و در صورت عدم تطبیق آن، جنگ دوباره با طالبان حتمی بود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *