امریکا: تحریر شام از انزوای طالبان عبرت بگیرد

همزمان با ادعای ابومحمد جولانی؛ فرمانده تحریر شام در سوریه مبنی بر این‌که‌ اجازه نمی‌دهد سوریه به افغانستان دوم تبدیل شود، آنتونی بلینکن؛ وزیر خارجه امریکا نیز اعلام کرده که تحریر شام از انزوای طالبان در افغانستان عبرت بگیرد.

آنتونی بلینکن؛ وزیر خارجه امریکا، روز چهارشنبه، ۲۸ قوس اعلام کرد که هیأت تحریر شام در سوریه باید به وعده‌های خود مبنی ‌بر تشکیل حکومت فراگیر عمل کند و از منزوی شدن طالبان درس بگیرد.

بلینکن در شورای روابط خارجی در نیویارک خواهان تشکیل یک دولت «غیرفرقه‌‎ای» در سوریه شده که از اقلیت‌ها محافظت کند و به نگرانی‌های امنیتی رسیدگی کند.

او افزود: «طالبان در هنگام تسلط بر افغانستان چهره‌ای معتدل‌تری به نمایش گذاشتند، یا حداقل تلاش کردند این‌طور نشان دهند؛ اما ماهیت واقعی آن‌ها بعدا آشکار شد.»

او همچنین خاطرنشان کرد که در نتیجه چنین رویکرد، طالبان همچنان به ‌شدت در انزوای جهانی به سر می‌برند.

بلینکن خطاب به هیأت تحریر شام گفته: «بنابراین اگر شما گروه نوظهور در سوریه هستید، اگر این انزوا را نمی‌خواهید، باید کارهای خاصی را برای پیش‌برد کشور انجام دهید.»

مقام‌های طالبان قبل از به قدرت رسیدن دوباره این گروه و در جریان مذاکرات با امریکا، همواره وعده داده بودند که به حقوق شهروندان افغانستان، به‌ویژه زنان احترام می‌گذارند.

در همین حال، با گذشت سه سال از حاکمیت طالبان، این گروه وعده‌های خود را عملی نکرده و حکومت همه‌شمول را شکل نداده‌ است.‌

پیشتر ابومحمد جولانی؛ رهبر هیأت تحریر شام سوریه در اظهارات تازه‌ای اعلام کرد که قصد ندارد سوریه را به افغانستان دوم تبدیل کند.

او‌ افزود که افغانستان و سوریه بسیار متفاوت‌ هستند و سنت متفاوتی هم دارند، افغانستان جامعه‌ای قبیله‌ای است.

او در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفت: «من به تحصیل زنان معتقد هستم.»

آقای جولانی در بخشی از سخنان‌اش گفت که سوریه دیگر تهدیدی برای غرب نیست و تحریم‌های وضع شده در زمان حکومت بشار اسد باید لغو شود.

او خواستار حذف هیأت تحریر شام از فهرست «سازمان‌های تروریستی» سازمان ملل، امریکا، اتحادیه اروپا و انگلیس شد.

او گفت: «هیات تحریر شام هیچ‌گاه گروه تروریستی نبوده است. این گروه غیرنظامیان و مناطق مسکونی را هدف قرار نداده است. در واقع هیات تحریر شام قربانی جنایات اسد است.»

سخنان رهبر هیأت تحریر شام در حالی صورت می‌گیرد که گروه طالبان از پیش‌روی این گروه به سوریه و دست‌یافتن به قدرت استقبال کردند؛ اما رهبر هیأت تحریر شام برخلاف ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های «زن‌ستیزانه‌ طالبان» دروازه مکتب‌ها و دانشگاه‌ها به‌روی زنان و حتی کلوپ‌های شبانه را گشود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *