نیروهای وفادار به بشار اسد ۱۴ نیروی تحریرالشام را کشتند

رژیم حاکم بر سوریه اعلام کرده است که دست‌کم ۱۴ نیروی تحریرالشام از سوی نظامیان وفادار به بشار اسد؛ رییس جمهور پیشین سوریه در یک درگیری کشته شده‌اند.

مقام‌های حاکم بر سوریه اعلام کرده‌اند که ۱۴ نیروی امنیتی رژیم در «شبیخون» نیروهای وفادار به بشار اسد؛ رییس جمهور پیشین سوریه، کشته و ده نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند.

گزارش‌ها حاکی است که شبیخون زمانی انجام شد که نیروهای امنیتی رژیم سعی کردند یک افسر سابق که تصور می‌شود به زندان بدنام صیدنایا ارتباط داشته باشد را دستگیر کنند.

حکومت بشار اسد بیش از دو هفته قبل در حمله تحت رهبری گروه شورشی هیات تحریرالشام به دمشق سقوط کرد.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه که در بریتانیا قرار دارد، گفته که سه پیکارجو هم در این درگیری کشته شدند و افزود که نیروهای امنیتی بعد از حادثه درخواست کمک کردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت داخله دولت جدید سوریه قول داد «هر کسی که جرات کند امنیت سوریه را تضعیف کند یا جان شهروندان را به خطر اندازد» سرکوب کند.

زندان صیدنایا که در اوایل دهه ۱۹۸۰ در شهر کوچکی حدود ۳۰ کیلومتری شمال دمشق، پایتخت تاسیس شد، جایی بود که خانواده اسد مخالفان خود را برای دهه‌ها در آن حبس می‌کرد. فعالان حقوق‌ بشر این زندان را «کشتارگاه انسانی» نامیده‌اند.

گفته می‌شود که از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱، هزاران نفر در این زندان بازداشت، شکنجه و اعدام شده‌اند.

در همین حال، بعد از انتشار ویدئویی از حمله به یک زیارتگاه علوی‌ها هم اعتراضاتی در چندین شهر در سوریه روی داده است.

این اعتراضات، که به گزارش رویترز محدود بوده، در نواحی ساحل غربی سوریه که عمدتا علوی‌نشین است روی داد.

این ویدئو حریقی را در در داخل یک زیارتگاه علویان در شهر حلب نشان می‌دهد، درحالی که مردان مسلح در داخل زیارتگاه هستند و در کنار اجسادی عکس می‌گیرند.

وزارت داخله سوریه در حساب رسمی خود در تلگرام گفت که تاریخ این ویدئو به تهاجم شورشیان به حلب در اواخر ماه نوامبر برمی‌گردد و خشونت‌ها به دست گروه‌های ناشناس انجام شده و افزود به نظر می‌رسد هدف از انتشار این ویدئو تحریک نزاع فرقه‌ای باشد.

روز سه‌شنبه همچنین اعتراضاتی به خاطر سوزاندن یک درخت کریسمس رخ داد که باعث درخواست‌های دوباره از حاکمان جدید برای حفاظت از اقلیت‌ها شد.

هرچند اعراب سنی، گروه مذهبی و قومی غالب در سوریه هستند، این کشور تنوع زیادی از نظر قومی و مذهبی دارد و شامل گروه‌های اقلیت مختلفی از جمله کردها، مسیحیان، دروزی‌ها، ترکمن‌ها، اسماعیلی‌ها، علویان و همچنین گروه‌های کوچک دیگر می‌شود.

هیات تحریر شام به رهبری احمد شرع، سابقا مشهور به ابو محمد جولانی، روز هشتم دسامبر موفق شد کنترل دمشق پایتخت سوریه را به دست گیرد و حکومت بشار اسد را سرنگون کند.

این باعث نگرانی در میان اقلیت‌ها به خصوص جمعیت علویان شده است چون خانواده اسد علوی بود.

در همین حال، رهبران جدید سوریه قول داده‌اند که از اقلیت‌های مذهبی حفاظت کنند.

آمار دقیقی از جمعیت علوی‌ها در سوریه وجود ندارد، اما برآوردها نشان می‌دهد که آن‌ها حدود ۱۲ درصد از جمعیت ۲۳ میلیونی این کشور را تشکیل می‌دهند.

علوی‌ها در سوریه عمدتا در سواحل دریای مدیترانه، در شهرهای لاذقیه و طرطوس متمرکز هستند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *