سازمان حمایت از خبرنگاران، پاکستان را به نقض حقوق بشر متهم کرد

سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان اقدامات اخیر دولت پاکستان در برابر پناهجویان افغان در این کشور را نقض حقوق بشر خوانده و از این کشور خواست به سخت‌گیری‌ها علیه پناهجویان پایان دهد.

سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان، امروز دوشنبه، ۱۷ جدی در واکنش به اقدامات اخیر دولت پاکستان در برابر پناهجویان افغان آن را نقض فاحش حقوق بشر دانست.

این سازمان در بیانیه‌ای از حکومت پاکستان خواسته که به برخوردهای غیرقانونی خود پایان دهد.

سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان خاطرنشان کرده که پناهجویان افغان، به ویژه خبرنگاران برای زندگی امن‌تر به پاکستان پناه برده‌اند و این کشور به بهانه‌های مختلف دست به بازداشت، شکنجه و آزار و اذیت آنان می‌زند.

این نهاد از پاکستان خواسته که با توجه به شرایط موجود در افغانستان با پناهجویان افغان همکاری کند.

این سازمان تصریح کرده که این پناهجویان از ترس طالبان به این کشور پناه برده‌اند و برخورد زشت با آنان خلاف موازین حقوق بشری است.

سازمان خبرنگاران افغانستان همچنین از جامعه جهانی و کشورهای مهاجرپذیر خواسته که روند پرونده‌های خبرنگاران را تسریع بخشیده و به مشکلات آنان در کشورهای ایران و پاکستان رسیدگی کنند.

این در حالی است که پس از تسلط طالبان میلیون‌ها شهروند افغانستان به شمول ده‌ها خبرنگار و فعال جامعه مدنی این کشور را ترک کردند.

پیشتر منابع گزارش دادند که پولیس پاکستان روند بازداشت مهاجران افغان بدون مدرک را در پایتخت این کشور آغاز کرده و تاکنون شمار زیادی را از خانه‌های‌شان با خود برده است.

منابع در اسلام‌آباد می‌گویند که پولیس پاکستان افرادی را که منتظر تمدید ویزای خود بودند نیز بازداشت کرده است.

منابع تصریح کرده است که این بازداشت‌ها در حالی آغاز شده است که حکومت پاکستان ویزای مهاجران افغان را تمدید نمی‌کند.

روند بازداشت مهاجران افغان پس از تنش‌های امنیتی و سیاسی میان طالبان و پاکستان، افزایش یافته است و تا کنون شمار مهاجران بازداشت شده روشن نشده است.

در رویدادی تازه‌، آصف درانی؛ نماینده پیشین پاکستان در افغانستان و معین وزارت خارجه طالبان در مورد اقدامات تلافی‌جویانه اخیر در ایکس مشاجره کردند.

آقای درانی در پاسخ به عباس استانکزی، با لحنی کنایه‌آمیز گفت:‌ «انتحاری خوبی نیست. به نسل آینده زندگی را بیاموزیم نه مردن را».

بیش‌تر آنان در کشورهای ایران و پاکستان در شرایط و وضعیت اسف‌باری به سر می‌برند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *