اخراج مهاجران افغان؛ فعال حقوق بشر پاکستان سازمان ملل را به بیتوجهی متهم کرد
همزمان با تشدید مجدد اخراج مهاجران افغانستان از پاکستان، بشرا گوهر؛ فعال حقوق بشر و عضو پیشین مجلس نمایندگان پاکستان، سازمان ملل متحد را به بیتوجهی در قبال شهروندان افغانستان متهم کرد.
بشرا گوهر؛ فعال حقوق بشر و عضو پیشین مجلس نمایندگان پاکستان، امروز دوشنبه، ۱۷ جدی سازمان ملل متحد و کمیساریای عالی پناهندگان را به بیتوجهی و سکوت در برابر اخراج مهاجران افغانستان از پاکستان متهم کرد.
او در ایکس گفته است که زنان و کودکان افغانستان از منطقه «بی۱۷» اسلامآباد جمعآوری و به بازداشتگاههای در مناطق «اچ۱۴» و کمپ حاجی منتقل میشوند.
خانم گوهر این اقدامها را که به محسن نقوی؛ وزیر داخله پاکستان نسبت داده شده است، بهعنوان نقض جدی حقوق بشر و رفتار غیرانسانی با مهاجران افغان محکوم کرد.
او همچنین تأکید کرده است که خانوادههای افغان، بهویژه زنان و کودکان، در وضعیت بسیار آسیبپذیری قرار دارند و با تهدید، بازداشت و استثمار روبهرو هستند.
به گفته او، در گذشته سفارت افغانستان در پاکستان به مهاجران افغان کمکهای حقوقی ارائه میکرد؛ اما تحولات اخیر در افغانستان و حضور «گروههای نیابتی» باعث شده است که بسیاری از این خانوادهها در وضعیت بیتابعیتی یا بیحمایتی قرار بگیرند.
او هشدار داده است که این شرایط، پناهجویان را در معرض سوءاستفادههای گسترده قرار داده و مشکلات انسانی آنها را تشدید کرده است.
این اظهارات در حالی بیان میشود که فعالان حقوق بشر پیشتر نیز از سازمانهای بینالمللی، بهویژه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، به دلیل بیعملی در برابر بحران پناهجویان افغانستان در پاکستان انتقاد کردهاند.
فعالان خواستار اقدامات فوری برای حمایت از حقوق اساسی پناهجویان، جلوگیری از بازداشت و بدرفتاری با آنها، و تضمین امنیت و کرامت این خانوادههای آسیبپذیر شدهاند.
آنان تأکید دارند که سوءاستفاده و بازداشت مهاجران افغانستان نیازمند پاسخگویی شفاف از سوی دولت پاکستان و اقدامات موثر جامعه بینالمللی است.
پیشتر سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان، نیز در واکنش به اقدامات اخیر دولت پاکستان در برابر پناهجویان افغان آن را نقض فاحش حقوق بشر دانست.
این سازمان در بیانیهای از حکومت پاکستان خواسته که به برخوردهای غیرقانونی خود پایان دهد.
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان خاطرنشان کرده که پناهجویان افغان، به ویژه خبرنگاران برای زندگی امنتر به پاکستان پناه بردهاند و این کشور به بهانههای مختلف دست به بازداشت، شکنجه و آزار و اذیت آنان میزند.
این نهاد از پاکستان خواسته که با توجه به شرایط موجود در افغانستان با پناهجویان افغان همکاری کند.