مهدی انصاری به یک‌ونیم سال حبس محکوم شد

دادگاه ابتدایی طالبان در کابل، مهدی انصاری؛ خبرنگار افغان را به اتهام «تبلیغ» علیه این گروه به یک‌ونیم سال زندان محکوم کرده است.

منابع امروز چهارشنبه، ۱۹ جدی گزارش داده‌اند که دادگاه ابتدایی طالبان در کابل، مهدی انصاری؛ خبرنگار افغان را به اتهام «تبلیغ» علیه این گروه به یک‌ونیم سال زندان محکوم کرده است.

براساس مکتوبی که به رسانه‌ها رسیده، دادگاه ابتدایی طالبان یک هفته پیش حکم زندان مهدی انصاری را صادر کرده است.

در متن مکتوب آمده است: «مذکور به جرم خود مبنی بر تبلیغ علیه طالبان اقرار کرده و حکم حبس او به مدت یک‌ونیم سال اجرایی شده است.»

این در حالی است که مهدی انصاری خبرنگار آژانس خبری افغان بود و در تاریخ ۱۶ میزان سال جاری از منطقه پل‌خشک در دشت‌برچی کابل توسط استخبارات طالبان بازداشت شد.

طالبان در ۸ میزان، عارف هجران، عکاس و خبرنگار وب‌سایت «پیام» را به اتهام عکاسی از ایست‌های بازرسی و جنگ‌جویان این گروه، به ۱۰ سال زندان محکوم کرده بود.

این در حالی است که خبرنگاران افغانستان در تبعید در تازه‌ترین گزارش خود افزوده‌اند که طالبان در طول سه سال حدود ۳۰۰ خبرنگار را بازداشت کرده‌اند.

خبرنگاران افغانستان در تبعید، در امریکا و اروپای شمالی، روز یک‌شنبه، ۱۶ جدی، با نشر گزارشی می‌گویند که طالبان در ۲۰ سال گذشته ۱۸۰ خبرنگار افغان را به قتل رسانده‌اند که مرگ ۱۷ تن از آنان پس از تلسط این گروه رخ داده است.

این خبرنگاران  در گزارشی وضعیت رسانه‌ها و خبرنگاران را پس از تسلط طالبان بر افغانستان بررسی کرده‌اند.

براساس گزارش، در ۱۲۰۰ روز حاکمیت طالبان بر افغانستان، ۱۷ خبرنگار در کشور کشته شده‌ یا در پی محدودیت‌های این گروه جان باخته‌اند.

در گزارش آمده است که در این مدت، ۲۸ خبرنگار دیگر در داخل یا خارج از کشور زخمی شده‌اند.

در همین حال، این خبرنگاران افزوده‌اند که بیش از ۳۰۰ خبرنگار از سوی طالبان در بیش از سه سال بازداشت شده‌اند.

گزارش افزوده است که در ۱۲۰۰ روز تسلط طالبان، از میان ۵۳۶ رسانه فعال، ۲۵۰ رسانه مسدود و یا مجبور به توقف فعالیت‌شان شده‌اند.

طالبان در این مدت قوانین رسانه‌های افغانستان را نقض کرده و بیش‌تر آن‌ها را لغو کرده‌اند.

براساس قانون امر به معروف طالبان، رسانه‌ها از ثبت تصویر زنده‌جان منع شده‌اند که این اقدام منجر به تعطیلی شماری از تلویزیون‌ها شده است.

در گزارش این خبرنگاران آمده است که از میان حدود دو هزار خبرنگار زن در افغانستان، اکنون کمتر از ۱۰۰ زن در رسانه‌های کشور فعالیت می‌کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *