تلاش طالبان برای جذب بخش خصوصی: زمینه سرمایهگذاری فراهم است
مقامهای طالبان در مراسمی تحت عنوان «فراخوان سرمایهگذاری در افغانستان» از فراهمسازی زمینه برای سرمایهگذاری در کشور خبر داد و بخش خصوصی را ترغیب کردهاند تا در کشور سرمایهگذاری کند.
طالبان امروز پنجشنبه، ۲۷ جدی در کابل کنفرانسی تحتعنوان «فراخوان سرمایهگذاری در افغانستان» برگزار کرده و از فراهمسازی زمینه برای سرمایهگذاری در افغانستان خبر دادند.
مقامهای طالبان در این نشست گفتند که برای تشویق سرمایهگذاران و بازگشت آنها به افغانستان تسهیلات ویژهای در نظر گرفتهاند.
عبدالغنی برادر؛ معاون اقتصادی ریاستالوزرای طالبان در این کنفرانس گفت که قانون جدیدی از سوی رهبری طالبان برای تنظیم ساحات صنعتی و ارائه تسهیلات به سرمایهگذاران و صنعتکاران تصویب شده است.
برنامه طالبان برای تشویق سرمایهگذاران، در تالار مجلس نمایندگان سابق برگزار شد؛ جایی که اکنون نشانی از پارلمان و نمایندگی از مردم باقی نمانده است.
ملا برادر در این نشست تأکید کرد که برای حمایت از تولیدات داخلی، تعرفههای گمرکی بر اقلام وارداتی مشابه محصولات داخلی افزایش یافته و تمامی ادارات دولتی موظف شدهاند به تولیدات داخلی اولویت دهند.
آقای برادر از سرمایهگذاران افغان که در خارج از کشور هستند، دعوت کرد تا به افغانستان بازگردند و در توسعه کشور سهم بگیرند.
او گفت که طالبان در تمام مراحل از آنها حمایت خواهد کرد.
نورالدین عزیزی؛ وزیر صنعت و تجارت طالبان، در این نشست از سازمان ملل خواست تا از فعالیتهای تجاری و اقتصادی در افغانستان حمایت کند.
او گفت: «از رزا اتونبایوا، فرستاد خاص سازمان ملل در افعانستان، میخواهیم که از تشبثات در افغانستان حمایت کنند.»
این وزیر طالبان مدعی شد که این گروه تلاش میکند تا با ایجاد فرصتهای شغلی از مهاجرتها جلوگیری کرده و زمینه کار را برای مردم فراهم کند.
با وجود تلاشهای طالبان برای تقویت اقتصاد و جذب سرمایهگذاری، افغانستان همچنان با بیثباتی اقتصادی و فقر گسترده دست و پنجه نرم میکند.
افغانستان تحت کنترل طالبان به شدت به کمکهای خارجی وابسته است و گفته میشود که هفته حدود ۴۰ میلیون دالر از کمکهای خارجی به بانک مرکزی افغانستان میرسد.
این کمکها که عمدتا برای حفظ ثبات اقتصادی و تأمین نیازهای اساسی مردم اختصاص مییابد، بخش بزرگی از منابع مالی دولت طالبان را تشکیل میدهد.
پیش از این اداره بازرس ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان با نشر یک گزارش گفته بود که طالبان از کمکهای بشری امریکا به شیوههای چون کسب مالیات و گمرک، میلیونها دالر نفع میبرد.