خلیلزاد اظهارات استانکزی را امیدوارکننده خواند
پس از اظهارات عباس استانکزی؛ معاون سیاسی وزارت خارجه طالبان درباره نقض حقوق زنان توسط طالبان و مخالفت این گروه با بستن مکاتب و دانشگاهها، زلمی خلیلزاد؛ نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان آن را «امیدوارکننده» خواند.
زلمی خلیلزاد؛ نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، اظهارات عباس استانکزی؛ معاون سیاسی وزارت خارجه طالبان، درباره نقض حقوق زنان توسط طالبان و مخالفت با بستن مکاتب و دانشگاهها را «تحولی امیدوارکننده» خواند.
عباس استانکزی؛ معاون سیاسی وزارت خارجه طالبان روز شنبه، ۲۹ جدی بار دیگر از ممنوعیت آموزش زنان و دختران انتقاد کرد. او محرومیت دختران از آموزش را «بیعدالتی» از جانب طالبان در حق بیست میلیون نفر از چهل میلیون جمعیت افغانستان خوانده است.
آقای استانکزی در مراسم فراغت شاگردان یک مدرسه دینی در خوست گفته است راهی که طالبان میروند، مطابق «شریعت» نیست، بلکه ناشی از «طبیعت» این گروه است.
او گفت: «تمام حقوقشان (زنان) تلف شده است، میراث نیست، حق انتخاب شوهر ندارند، به بد داده میشوند، اجازهی آموزش نمیدهیم، اجازهی رفتن به مسجد نمیدهیم، دروازههای دانشگاهها بسته است، به مدارس [دینی] هم اجازه نمیدهیم، آیا ما مطابق شریعت حرکت میکنیم؟»
معاون سیاسی وزارت خارجه طالبان گفت که تمام اختلاف جهان با این گروه بر سر مسأله آموزش زنان و دختران است.
او از رهبر طالبان خواست که دروازههای «تعلیم» را برای همه، زن و مرد، بگشایند. او افزود که هیچ بهانهای در این مورد نبوده، نیست و نخواهد بود.
عباس استانکزی پیش از این نیز از ممنوعیت آموزش دختران از سوی طالبان انتقاد کرده بود و خواستار بازگشایی مکاتب بهروی دختران شده بود.
زلمی خلیلزاد از این موضعگیری استقبال کرد و گفت که ستانکزی یکی از مقامهای مهم طالبان است که در مذاکرات دوحه نقش مهمی را ایفا کرد.
او از دیگر علمای دینی افغان و رهبران طالبان که بهصورت خصوصی مخالف ممنوعیت آموزش دختران استند، خواست که مخالفت خود را علنی کنند.
او همچنین تاکید کرد که مکاتب و دانشگاهها باید تا آغاز سال نو خورشیدی بازگشایی شوند.
خلیلزاد از مواضع علمای مسلمان در کنفرانس بینالمللی اسلامآباد نیز استقبال کرد. در این کنفرانس که به تاریخ ۱۱ و ۱۲ جنوری با عنوان «آموزش دختران در جوامع مسلمان: چالشها و فرصتها» برگزار شد، علمای جهان اسلام ممنوعیت تحصیل زنان را خلاف آموزههای اسلامی خواندند.
در این کنفرانس، شیخ محمد العیسی؛ رییس انجمن علمای مسلمان گفت: «اسلام از محرومکردن زنان از آموزش، چه بهصورت کامل یا جزئی، برای سنی خاص، مرحلهای خاص یا رشتهای خاص، بیزار است.»