ترامپ: اردن و مصر باید ساکنان غزه را بپذیرند
دونالد ترامپ؛ رییس جمهور امریکا از گفتگویش با پادشاه اردن خبر داده و گفته که در این دیدار تاکید کرده که این کشور و مصر باید شهروندان غزه را بپذیرند؛ زیرا غزه ویران شده و مردم سرپناه ندارند!
دونالد ترامپ؛ رییس جمهور امریکا که از حامیان بزرگ اسراییل است، اعلام کرده که با ملک عبدالله؛ پادشاه اردن در مورد طرحی بالقوه برای خانهسازی و جابهجایی بیش از یک میلیون فلسطینی از نوار غزه به کشورهای دیگر صحبت کرده است. او همچنین اعلام کرده که امروز یکشنبه، ۷ دلو با عبدالفتاح السیسی؛ رییس جمهور مصر در این باره گفتگو خواهد کرد.
آقای ترامپ که در هواپیما با خبرنگاران صحبت میکرد، غزه را «دچار آشفتگی و محلی تخریب شده» توصیف کرد و گفت که مایل است کشورهای عربی منطقه به آوارگان فلسطینی محلی برای زندگی ارائه بدهند.
این در حالی است که اردن و مصر پیشتر چنین پیشنهادی را رد کرده بودند.
وقتی از آقای ترامپ پرسیده شد که آیا این پیشنهاد موقتی است یا بلندمدت، ترامپ پاسخ داد: «میتواند هرکدام باشد.»
واشنگتن سال گذشته اعلام کرده بود که با جابهجایی اجباری فلسطینیان مخالف است.
گروههای حقوق بشری و سازمانهای امدادرسان هم ماههاست که نسبت به وضعیت غزه ابراز نگرانی کردهاند، زیرا جنگ تقریباً تمام جمعیت منطقه را آواره کرده و بحران گرسنگی به همراه داشته است.
واشنگتن همچنین به دلیل حمایت از رژیم اسرائیل مورد انتقاد قرار گرفته است، اما همچنان از این رژیم حمایت و اعلام کرده است که در حال کمک به رژیم اسرائیل برای «دفاع در برابر گروههای شبهنظامی تحت حمایت ایران» مانند حماس در غزه، حزبالله در لبنان و انصارالله در یمن است.
ترامپ که از ۲۰ جنوری کار خود را آغاز کرد، درباره دیدارش با ملک عبدالله پادشاه اردن گفت: «به او گفتم دوست دارم تعداد بیشتری (از آوارگان فلسطینی) را بپذیرید، چون وقتی به نوار غزه نگاه میکنم، اوضاع خیلی بد است، واقعاً بد است. دوست دارم او مردم را بپذیرد.»
ترامپ همچنین گفت: «دوست دارم مصر هم مردم را بپذیرد.»
ترامپ گفت: «غزه عملا یک منطقه تخریب شده است، تقریبا همه چیز ویران شده و مردم در آن جا در حال جان دادن هستند، بنابراین ترجیح میدهم با برخی از کشورهای عربی وارد تعامل شویم و خانههای در مکانی دیگر بسازیم که شاید بتوانند برای یک بار هم که شده در صلح زندگی کنند.»
جمعیت فلسطینیان در غزه پیش از شروع جنگ رژیم اسرائیل و حماس حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر تخمین زده شده بود.