دانشجویان دانشگاه فراه در کانتینرهای نظامی درس میخوانند
مسئولان دانشگاه فراه از وزارت تحصیلات عالی کشور میخواهند که در بخش افزایش امکانات در این دانشگاه تلاش کند.
از شش سال به اینسو، دانشکدههای زراعت و تعلیم و تربیه در دانشگاه فراه به فعالیت آغاز کردهاست و هم اکنون ۱۵۰۰ دانشجو در این دو دانشکده مصروف فعالیت هستند، اما با مشکلات نبود امکانات مواجه هستند.
دانشجویان در این دانشگاه به جای ساختمان مشخص آموزشی، در کانتینرهای نیروهای خارجی مصروف تحصیل هستند و آنان بر ضرورت پایان این روند تاکید میکنند.
رکن الدین مشکانی، رییس دانشگاه فراه گفت: «دانشجویان هنوز هم در کانتینرهای نظامی پی.آر.تی سابق درس میخوانند و باید این وضع تغییر کند».
به گفته او، پنج ساختمان تحصیلی برای این دانشگاه اعمار گردیده است و بهزودی دانشجویان به این ساختمانها انتقال خواهند یافت.
در سالهای اخیر دانشگاه فراه به پیشرفتهای نیز دست یافته است و در این مدت، دیپارتمنتهای دانشکده تعلیم و تربیه از چهار به هشت و از دانشکده زراعت به دو دیپارتمنت افزایش یافته است.
دانشگاه فراه ۵۶ استاد به سویههای لیسانس و ماستری دارد. هم اکنون شماری از استادان این دانشگاه در حال سپری کردن دورههای ماستری و دوکتورای خود در کابل و خارج کشور هستند.
قرار است که شماری از استادانی که دورههای تحصیلی شان را سپری کردهاند، به زودی به تدریس در این دانشگاه آغاز کنند.
رییس این دانشگاه گفت: «بیش از ۵۰ درصد استادان دانشگاه فراه در کابل و خارج تحصیلات ماستری شان را سپری کردهاند و ما تلاش داریم که استادان دیگر ما نیز دورههای ماستری و دوکتورای خود را بخوانند».
با این همه، قرار بود که حدود یک سال قبل دانشکدههای حقوق، شرعیات و اقتصاد در دانشگاه فراه تاسیس شود، اما تاکنون این کار به دلیل نبود بودجه عملی نشده است.
شماری از فعالان مدنی فراه به شمول قدرت الله فاروقی، در گفتوگو با خبرگزاری افق، از حکومت خواستند که در راستای افزایش نیرو و امکانات در دانشگاه این ولایت برنامههای جدی روی دست بگیرد.
به دلیل نبود رشتههای تحصیلی گوناگون، شماری از جوانان فراه در دانشگاههای دیگر کشور به ویژه هرات مصروف فراگیری آموزشهای عالی هستند.
امیدواریها بر این است که وزارت تحصیلات عالی با راهاندازی دورههای لیسانس در این دانشگاه، زمینه تحصیل برای شماری از جوانان در این ولایت فراهم را سازد.