ممکن است فیسبوک از جزئیات رابطه جنسی‌شما اطلاع داشته باشد

دوست صمیمی‌تان شاید درباره آخرین باری که رابطه جنسی داشته‌اید چیزی نداند، اما ممکن است که فیسبوک از آن مطلع باشد.

به نقل از یورو نیوز، روزنامه‌ واشینگتن‌پست، روز سه‌شنبه، ۱۹ سنبله نوشت که گزارش تازه یک سازمان بریتانیایی ناظر بر حریم خصوصی نشان می‌دهد که دست‌کم دو اپلیکیشن پیگیری دوران قاعدگی به نام‌های Maya و MIA Fem جزییات خصوصی مرتبط با سلامت جنسی زنان را با فیسبوک و سایر نهادها به اشتراک گذاشته‌اند.

این داده‌ها که از سوی خود کاربران در این برنامه‌ها ثبت شده، در برخی موارد شامل جزییاتی مانند زمان آخرین رابطه جنسی، روش استفاده شده در پیشگیری از بارداری، وضعیت روحی و اطلاعات مربوط به بازه تخمک‌گذاری بوده است.

این یافته‌ها نگرانی‌ها را درباره اشتراک‌گذاری خصوصی‌ترین اطلاعات کاربران با مجموعه‌هایی که امکان استفاده از این اطلاعات را علیه این دسته از شهروندان دارند، افزایش داده است. کارفرمایان، شرکت‌های بیمه و آگهی‌دهندگان، سه گروهی هستند که با استفاده از داده‌های این چنینی می‌توانند افراد را هدف‌گیری کنند یا در مورد آن‌ها تبعیض قایل شوند.

بر اساس بررسی‌های سازمان Privacy International، داده‌های یاد شده به کمک یک کیت توسعه نرم‌افزاری به فیسبوک ارسال شده است. برنامه‌نویسان از کیت یاد شده جهت تولید نرم‌افزار برای سیستم‌عامل‌های مختلف، تحلیل آمار و کسب درآمد از شبکه تبلیغاتی فیسبوک استفاده می‌کنند.

همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد که دو اپلیکیشن Maya و MIA بلافاصله پس از نصب و باز شدن آن از سوی کاربر، حتی پیش از قبول شرایط استفاده، داده‌ها را با فیسبوک به اشتراک می‌گذارند.

جو آزبورن، سخنگوی فیسبوک می‌گوید آگهی‌دهندگان به داده‌های حساس مرتبط با سلامت که این برنامه‌ها به اشتراک می‌گذارند، دسترسی ندارند. او در بیانیه‌ای که اولین بار از سوی وبسایت «بازفید» منتشر شده، تاکید کرد که سیستم تبلیغاتی فیسبوک هنگام هدف‌گیری کاربران از این‌گونه داده‌ها استفاده نمی‌کند.

دو اپلیکیشن پیگیری دوران قاعدگی و حاملگی Maya و MIA بین زنان به عنوان برنامه‌های محبوب برای کسب اطلاعات مفید از این دنیای به نسبت دلهره‌آور شناخته می‌شوند. همچنین از این برنامه‌ها می‌توان برای ثبت و پیگیری سلامت جنسی و روحی استفاده کرد. ثبت زمان انجام رابطه جنسی و جزییات آن، بخشی از امکانات این برنامه‌ها به حساب می‌آید اما از طرفی، بسیاری از آن‌ها از چارچوب‌های قانونی مرتبط با محافظت از داده‌های سلامت‌محور پیروی نمی‌کنند.

همین مساله باعث شده است تا کارشناسان نسبت به حریم خصوصی زنان در این‌گونه برنامه‌ها ابراز نگرانی کنند. شرکت‌های بیمه به شیوه‌های مختلف همواره به دنبال کسب داده‌های بیشتر از وضعیت سلامت و بهداشت مشتریان خود هستند و همین مساله زنگ خطری برای احتمال سوءاستفاده از این داده‌ها است.

مطالب مرتبط