برگزاری نخستین نشست کارگروه مبارزه با مواد مخدر در کابل

نخستین نشست گروه کاری مبارزه با مواد مخدر که در چارچوب مصوبات نشست دوحه ۳ تشکیل شده برگزار شد. یوناما گفته این کارگروه، زمینه تعامل هماهنگ با طالبان در حوزه مبارزه با مواد مخدر را فراهم می‌کند.

در اعلامیه یوناما آمده است که طرح ایجاد این گروه کاری، از توصیه‌های ارزیابی مستقل ارائه شده به شورای امنیت بوده تا «روند تعامل مسنجم‌تر، هماهنگ‌تر و با ساختار منظم را با مقامات حاکم افغانستان به نفع مردم افغانستان دنبال کند.»

رزا اوتنبایوا، نماینده دبیرکل ملل متحد و رئیس یوناما، مبارزه با مواد مخدر را موضوعی بسیار مهم برای افغانستان خواند که به گفته وی هم بر جوامع روستایی و هم بر صلح و ثبات منطقه تاثیر می‌گذارد.

تاکنون اطلاعاتی درباره اعضای این گروه کاری منتشر نشده است.

معلوم نیست که از جامعه مدنی افغانستان و جناح‌های مخالف طالبان نیز کسی در این گروه کاری حضور دارد یا خیر.

بر اساس فیصله‌های نشست سوم دوحه، قرار است یک گروه کاری دیگر به نام اقتصاد نیز تشکیل شود.

پس از ایجاد این دو گروه، نشست چهارم دوحه برگزار خواهد شد.

نشست سوم دوحه با حضور نمایندگان ویژه کشورها برای افغانستان در ۳۰ جون و اول جولای ( ۱۰ و ۱۱ سرطان) برگزار شد. سازمان ملل در آن زمان هدف از این نشست را «افزایش تعامل بین‌المللی با افغانستان به صورت منسجم و ساختارمند» اعلام کرد.

در سومین نشست دوحه، نمایندگان طالبان دعوت شده بودند، اما زنان و جامعه مدنی و مخالفان سیاسی طالبان در این نشست حضور نداشتند.

این در حالی است که به گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل، تولید تریاک در افغانستان در سال جاری میلادی ۳۰ درصد افزایش یافته و به ۴۳۳ تن رسیده است. در این گزارش همچنین آمده که که این رقم، نسبت به سال گذشته، ۳۰ درصد بیشتر است.

این نهاد همچنین اعلام کرده که تولید تریاک در افغانستان در مقایسه با سال ۲۰۲۲ میلادی ۹۳ درصد کاهش یافته است، سالی که در آن طالبان فرمان منع کشت کوکنار را صادر کردند.

این گزارش به افزایش ۱۹ درصدی کشت کوکنار در یک سال گذشته نیز اشاره دارد؛ موضوعی که با انتقاد گروه طالبان از این گزارش روبه‌رو شده‌است.

وزارت داخله طالبان گفته‌است که انتظار این گروه از کشورهای مختلف و نهادهای بین‌المللی این بود که به منظور نابودی مواد مخدر و فراهم کردن کشت جایگزین برای دهقانان، همکاری کنند؛ اما طالبان در این مسیر هیچگونه همکاری بین‌المللی دریافت نکرده‌اند.

طالبان ادعا کرده‌اند که کشت کوکنار در یک سال اخیر کاهش قابل توجهی نسبت به سال‌های قبل یافته‌است؛ ادعایی که با گزارش‌های بین‌المللی در تضاد است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *