افزایش دوبرابری ابتلا به فشار خون طی سه دهه اخیر

نتایج یک پژوهش گسترده در سطح جهانی نشان می‌دهد که شمار افراد مبتلا به فشار خون، در گروه سنی ۳۰ سال به بالا، طی ۳۰ سال اخیر دو برابر شده است و بیش از نیمی از این افراد حتی تحت درمان قرار نگرفته‌اند.جامعه آماری این پژوهش افراد۳۰ تا ۷۹ ساله از ۱۸۴ کشور جهان بوده‌اند که فشار خون آنها، طی یک مدت زمانی ۳۰ ساله، از ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۹، مورد بررسی قرار گرفته‌ است.

بنا بر نتایج این تحقیق که در نشریه صحی لانست به چاپ رسیده است، شمار افراد مبتلا به فشارخون از ۶۴۸ میلیون در سال ۱۹۹۰ به نزدیک به ۱/۳ میلیارد نفر در سال ۲۰۱۹ رسیده است.

این در حالی است که درمان فشار خون، اغلب ارزان و آسان است. برای کاهش فشار خون می‌توان از رژیم غذایی سالم‌تر، ورزش و قرص‌هایی که فشار خون را کاهش می‌دهند استفاده کرد. اندازه‌گیری فشار خون نیز ساده است ولی سنجیدن آن نه در کشورهای ثروتمند و نه کشورهای فقیر، رعایت نمی‌شود.

مجید عزتی، متخصص سلامت جهانی در کالج سلطنتی لندن و رییس تیم انجام‌دهنده این پژوهش، راه کاهش سرعت روند «اپیدمی فشار خون در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط» را ایجاد سیاست‌هایی عنوان کرد که «افراد در فقیرترین کشورها را قادر به دسترسی به غذاهای سالم‌تر کند.»

او این سیاست‌ها را شامل کاهش مصرف نمک و ارزان‌تر میوه و سبزی، به‌همراه بهبود تشخیص فشار خون از راه گسترش بیمه و مراقبت‌های پزشکی عنوان و بر دسترسی مرتب به داروهای موثر در کاهش فشارخون، تاکید کرده است.

بنا بر آمار سازمان جهانی صحت، سالیانه ۸/۵ میلیون مرگ، ناشی از فشار خون بالا، در دنیا اتفاق می‌افتد. فشار خون بالا همچنین می‌تواند موجب سکته و نارسایی قلب و کلیه ‌‌شود.

مطالب مرتبط