امریکا خواستار حذف نام «اشرف‌غنی» از گزارش‌های سیگار شد

بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) از پنهان‌کاری وزارت‌های دفاع و خارجه امریکایی در ارائه اطلاعات درباره خروج از افغانستان انتقاد کرده و می‌گوید که این مورد سبب می‌شود که مردم در جریان اطلاعات مربوط به عوامل این روند قرار نگیرند. رییس این نهاد گفته که امریکا اخیراً از او خواسته ۲۴۰۰ مورد اطلاعات را از گزارش‌های خود حذف کند که یکی از آن‌ها نام اشرف‌غنی؛ رییس جمهوری فراری افغانستان است.جان سپکو؛ بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان گفته‌است تنها زمانی که دسترسی به اطلاعات محدودشده از سوی وزارت خارجه و پنتاگون آزاد شود می‌توان تصویر کاملی از آنچه در افغانستان روی داد و نشانه‌ها و هشدارهای مربوط به آن را به دست آورد.

به گفته او، این وزارتخانه‌ها «به دلیل نگرانی‌های امنیتی» دستور داده که برخی گزارش‌ها به طور موقت از دسترس خارج شوند.

وزارت خارجه امریکا گفته می‌خواهد مطمئن شود اطلاعاتی که منجر به شناسایی افغان‌های متحد امریکا و سازمان‌های همکار آن می‌شود از این مجموعه حذف شده‌است.

اما سیگار گفته با آن‌که از سوی کنگره برای تحقیق درباره شرایط منتهی به سقوط دولت و ارتش افغانستان مأمور شده، وزارت دفاع امریکا، از سال ۲۰۱۵ تاکنون به درخواست اشرف‌غنی جلو انتشار مجموعه‌ای از اطلاعات را گرفته‌است.

جان سوپکو گفته که در پی سقوط دولت افغانستان، وزارت خارجه امریکا، بدون آن‌که بر تهدید مشخصی علیه افراد انگشت بگذارد از او خواسته‌است که دسترسی به گزارش‌های این نهاد را موقتا مسدود کند.

به گفته آقای سوپکو، وزارت خارجه به تازگی از او خواسته که ۲۴۰۰ مورد اطلاعات را از گزارش‌های خود حذف کند؛ ولی سیگار بعد از بازبینی این درخواست‌ها، تنها چهار مورد را واجد شرایط حذف دیده و باقی موارد را دست‌نخورده گذاشته است.

به گفته بازرس ویژه امریکا، برخی از این درخواست‌ها از جمله حذف نام اشرف‌غنی؛ رییس جمهوری سابق افغانستان از گزارش‌ها، «عجیب و غریب» بوده‌است.

آقای سوپکو وزارت دفاع امریکا را نیز متهم کرد که انتشار علنی اطلاعات مربوط به «کارآیی نیروهای امنیتی افغانستان» را محدود کرده‌است.

او افزود: «دسترسی به تمام اطلاعاتی که شما لازم دارید تا بدانید نیروهای امنیتی افغان توانایی جنگ واقعی را دارند یا خانه‌ای کاغذی در آستانه سقوط اند، از جمله میزان تلفات، جراحات، قدرت واحدها، مشکلات و کمبودهای آموزشی، آمادگی عملیاتی و تاکتیکی رهبران نظامی افغان و ارزیابی جامع کادر رهبری نیروهای امنیتی از سوی پنتاگون محدود شده‌است.»

آقای سوپکو گفته‌است برای پاسخ به پرسش‌های پیرامون سقوط دولت افغانستان باید بدانیم که دولت امریکا از چه جزئیاتی، تا کجا و از چه زمانی با خبر بوده و چگونه بر اساس اطلاعاتی که داشته عمل کرده‌است.

مطالب مرتبط