احمد مسعود و اسراییل؛ کدام مقاومت ملی؟

احمد مسعود با اظهارات و موضع‌گیری‌های بحث‌انگیزش به این پرسش بیش از همیشه دامن زده که به راستی کدام «جبهه مقاومت ملی»؟ جبهه مقاومت ملی، مردم مسلمان افغانستان که همواره خود را در کنار مبارزان فلسطینی دانسته‌اند، یا «جبهه مقاومت ملی»‌ که براساس معیارهای احمدشاه مسعود و پسرش احمد، از هر کشور خارجی – حتی اسراییل – می‌تواند کمک بگیرد؟!

«جبهه مقاومت ملی افغانستان» ادعای روزنامه ماریف چاپ اسرائیل را رد کرده که به نقل از احمد مسعود؛ رهبر این جبهه گزارش داده که «او حاضر به پذیرش کمک هر کشوری از جمله اسرائیل» برای جنگ علیه طالبان است.

روزنامه اسراییلی دو روز پیش گزارش داد که آقای مسعود در مصاحبه با این روزنامه گفته که این جبهه در جنگ علیه طالبان از کمک هر کشوری از جمله اسرائیل استقبال می‌کند.

اما «جبهه مقاومت ملی» می‌گوید: «جبهه مقاومت ملی افغانستان با هیچ رسانه اسرائیلی صحبت اختصاصی نداشته و هیچ مطالبه کمک از آن کشور صورت هم نگرفته است. شایعات در این باره كاملاً بی‌اساس و مغرضانه است.»

گیدون کیتس؛ روزنامه‌نگار مستقل مقیم پاریس که برای رسانه‌های مختلف کار می‌کند، در گزارشی برای روزنامه ماریف اسراییلی نوشته که او با آقای مسعود در پاریس مصاحبه کرده‌است و در این مصاحبه رهبر «جبهه مقاومت ملی افغانستان» همچنین گفته که او حاضر است با (رژيم) اسرائیل در مورد یک «طرح صلح منطقه‌ای» کار کند.

آقای گیدون از آقای مسعود نقل کرده که «ما از هر طرفی که بخواهد از ما حمایت کند، از جمله اسرائیل، به کمک نیاز داریم. من فکر می‌کنم همه ما باید باهم برای پیشرفت بشریت در مواجهه با تاریکی، تروریزم و جهل اقدام کنیم.»

ادعای مطرح‌شده از سوی این روزنامه‌‌نگار سرشناس، بسیار واضح، فاقد ابهام و نقل قول مستقیم از شخص احمد مسعود است؛ اما آنچه در واکنش «جبهه مقاومت ملی» به رهبری احمد مسعود در رد این ادعا آمده، بسیار مبهم و غیرشفاف و تفسیرپذیر است.

«جبهه مقاومت ملی» اصل انجام مصاحبه را رد نکرده؛ اما مدعی شده که «صحبت اختصاصی» صورت نگرفته است؛ به این ترتیب، این پرسش همچنان بی‌پاسخ می‌ماند که آیا مصاحبه‌ غیراختصاصی صورت گرفته یا خیر؟

نکته دیگر در واکنش «جبهه مقاومت ملی» این است که اصل سخنان منصوب به احمد مسعود که از سوی گیدون کیتس، منتشر شده نیز به طور مستقیم، تکذیب نشده است. این در حالی است که روزنامه‌‌نگار مورد اشاره، جملاتی را به طور مستقیم از زبان آقای مسعود، نقل کرده‌است.

افزون بر این، برخی رسانه‌های نزدیک به احمد مسعود هم برای رد ادعای مطرح‌شده درباره درخواست کمک او از رژيم اسراییل، سخنانی را از پدر او – احمدشاه مسعود – نقل کرده‌اند که گفته بوده «دریافت کمک از خارجی‌ها عیب نیست، برنامه گرفتن از خارجی‌ها عیب است. به همین دلیل هر کشور خارجی که ما را حمایت کند، می‌پذیریم!»

رسانه‌های یادشده مدعی شده‌اند که «هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد»؛ بنابراین، احمد مسعود با «تقلید نادرست» از سخنان پدرش که به باور این رسانه‌ها در زمان خاص خودش ابراز شده، دچار اشتباه فاحشی شده‌است.

ناظران اما می‌گویند که نه سخنان احمدشاه مسعود در آن زمان، قابل دفاع بوده و نه تقلید پسر از پدر در این زمان؛ زیرا هر دو اظهار نظر، در نهایت به این نتیجه عملی می‌انجامد که کمک‌ گرفتن حتی از رژیم بدنامی مانند اسراییل نیز مجاز و مشروع است.

از جانب دیگر، حتی در واکنش «جبهه مقاومت ملی» هم از اسراییل به عنوان «کشور» یاد شده و این در حالی است که افغانستان نیز مانند بسیاری دیگر از کشورهای اسلامی، دست‌کم روی کاغذ، این رژيم را «جعلی» و «تحمیلی» می‌داند و آن را به رسمیت نمی‌شناسد؛ بنابراین، اطلاق کلمه «کشور» به رژيمی که مشروعیت ندارد و بربنیاد ادعای مسلمانان در «سرزمین‌های اشغالی» بنا شده، خود نشان می‌دهد که از نظر احمد مسعود، اسراییل مشروعیت دارد!

افزون بر این، پیش از این هم «جبهه مقاومت ملی»‌ در واکنش به موضع‌گیری جنجالی حفیظ منصور؛ مسئول فرهنگی پیشین این جبهه که گفته بود غیرمسلمانان نمی‌توانند به عضویت این جبهه درآیند و اعضای آن همگی مجاهدین مسلمان هستند که اگر کشته شدند «شهید» اند و اگر زنده ماندند «غازی»، گفته بود که این نظر شخصی آقای منصور است و موضع رسمی «جبهه مقاومت ملی» محسوب نمی‌شود.

با توجه به این رویداد و نیز حواشی مصاحبه جنجالی تازه آقای مسعود، اکنون مشخص می‌شود که از دید او «جبهه مقاومت ملی» لزوما یک جریان اسلامی نیست که علیه اسراییل باشد، اسراییل هم یک «کشور» است و دریافت کمک از آن برای مقابله با طالبان، مشروعیت دارد!

به این ترتیب، احمد مسعود که در سی و چند سالگی، خود را جانشین پدرش می‌داند و مدعی رهبری «جبهه مقاومت ملی» است، با اظهارات و موضع‌گیری‌های بحث‌انگیزش به این پرسش بیش از همیشه دامن زده که به راستی کدام «جبهه مقاومت ملی»؟ جبهه مقاومت ملی، مردم مسلمان افغانستان که همواره خود را در کنار مبارزان فلسطینی دانسته‌اند، یا «جبهه مقاومت ملی»‌ که براساس معیارهای احمدشاه مسعود و پسرش احمد، از هر کشور خارجی – حتی اسراییل – می‌تواند کمک بگیرد؟!

مطالب مرتبط