طالبان گزارش سازمان ملل درباره افزیش 19 درصدی کشت خشخاش را «بی‌اساس» خواندند

وزارت داخله طالبان گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل درباره این که کشت خشخاش در افغانستان تحت کنترل این گروه، 19 درصد افزایش یافته را رد کرده و آن را «دور از واقعیت» خواندند.

این وزارت امروز چهارشنبه، 16 عقرب در بیانیه‌ای به گزارش اخیر این دفتر وابسته به سازمان ملل متحد واکنش نشان داد. در این بیانیه آمده که مبارزه با مواد مخدر در اولویت طالبان قرار دارد و ادعا شده که منع کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان نیز بخشی از این «اقدامات اساسی» می‌باشد.

وزارت داخله طالبان افزوده که «نظرسنجی دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل» را کاملا رد می‌کند و آن را دور از واقعیت می‌داند.

این وزارت همچنین افزوده که ممکن است این نظرسنجی سازمان ملل قبل از کارزارهای پولیس طالبان برای محو مزارع کوکنار در اوایل امسال صورت گرفته باشد. در بیانیه آمده‌است: «بعد از این کارزار تمام این کشتزارها محو گردید، بنا بر این، این ادعا بی‌اساس است».

این وزارت تحت کنترل طالبان همچنین ادعا کرده که «برعکس نظرسنجی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، کشت و تولید مواد مخدر به ویژه کشت کوکنار در یک سال اخیر در افغانستان به صورت قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته است.

گزارش سازمان ملل چه بود؟

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (یوان‌اودی‌سی) امروز گزارش داد که کشت خشخاش در افغانستان علی‌رغم ممنوعیت توسط طالبان، ۱۹ درصد افزایش یافته است. به گفته این دفتر سطح کشت خشخاش در سال ۲۰۲۴ به ۱۲ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین رسیده، درحالی‌که در سال قبل ۱۰ هزار و ۸۰۰ هکتار برآورد شده بود.

در این گزارش آمده است که علی‌رغم افزایش کشت خشخاش در سال ۲۰۲۴، این کشت بسیار کم‌تر از سال ۲۰۲۲ است، زمانی که حدود ۲۳۲ هزار هکتار را پوشش می‌داد. به‌گفته‌ این دفتر، کشت خشخاش در سال ۲۰۲۳ شاهد کاهش ۹۵ درصد بود.

غاده ولی؛ مدیر اجرایی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد گفت: «با توجه به این‌که سطح پایین کشت خشخاش در افغانستان باقی مانده است، ما این فرصت و مسوولیت را داریم که از کشاورزان افغان برای توسعه منابع درآمد پایدار و عاری از بازارهای غیرقانونی حمایت کنیم».

براساس یافته‌های بررسی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، مرکز جغرافیایی کشت خشخاش نیز تغییر کرده است و از ولایت‌های جنوب‌غربی، قلب کشت خشخاش افغانستان تا سال ۲۰۲۳، به ولایت‌های شمال‌شرقی، به‌ویژه بدخشان منتقل شده است.

در این گزارش آمده است که قیمت تریاک خشک در نیمه‌ اول سال ۲۰۲۴ به حدود ۷۳۰ دالر در هر کیلوگرم رسیده است در حالی که میانگین قیمت هر کیلو تریاک پیش از ممنوعیت کشت آن، ۱۰۰ دالر بود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *