پیمان امنیت جمعی: افغانستان همچنان کانون تهدیدهای جدی است

ایمان‌قلی تاسماگامبیتوف؛‌ دبیرکل سازمان پیمان امنیتی جمعی می‌گوید که افغانستان همچنان منبع چالش‌ها و تهدیدهای جدی برای کشورهای عضو این سازمان است. 

نشست سران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، روز پنج‌شنبه، ۲۸ نوامبر، در آستانه، پایتخت قزاقستان، برگزار می‌شود.

تاسماگامبیتوف به خبرگزاری تاس گفت: «یکی از اسناد مهمی که برای بررسی ارائه شده است، برنامه پیشنهادی سازمان پیمان امنیت جمعی برای تقویت مرز تاجیکستان-افغانستان است.»

او اشاره کرد: «افغانستان همچنان منبع چالش‌ها و تهدیدهای جدی برای امنیت جمعی است و این مجموعه اقدامات پیشنهادی برای افزایش سطح حفاظت از کشورهای عضو این سازمان درنظر گرفته شده است.»

در نشست آستانه در مورد وضعیت نظامی و سیاسی در کشورهای عضو پیمان امنیت جمعی و در مرزهای آنها بررسی می‌شود.

این کشورها به دنبال ایجاد یک کمربند امنیتی در مرز افغانستان اند. جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و نفوذ تروریست‌ها به کشورهای آسیای مرکزی از اهداف این کمربند امنیتی است.

این طرح درحالی روی دست گرفته شده است که اخیرا شهروندان چین در مرز تاجیکستان و افغانستان آماج حمله مسلحانه قرار گرفتند. در این حمله، دست کم یک چینی کشته و چهارتن زخمی شدند.

برخی منابع گفته‌اند که مهاجمان از خاک افغانستان حمله کرده و دوباره به پناه‌گاهی خود برگشته‌اند.

روسیه، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان و بلاروس اعضای دایم سازمان پیمان امنیت جمعی هستند.

این در حالی است که پیشتر الکساندر بورتنیکوف؛ رییس سرویس امنیت فدرال روسیه هم گفته بود که حضور سازمان‌های تروریستی در افغانستان بزرگ‌ترین تهدید برای کشورهای مشترک المنافع است.

رییس سرویس امنیت فدرال روسیه در نشست شورای سرویس‌های امنیتی و آژانس‌های اطلاعاتی کشورهای مستقل مشترک المنافع گفت که تجمیع سازمان‌های تروریستی در افغانستان تهدیدی علیه این کشورهاست.

او همچنین در این نشست تصریح کرده است که سرویس‌های امنیتی کشورهای خارجی با استفاده از تروریزم بین‌المللی به دنبال ناامن کردن مناطق مختلف جهان هستند.

کشورهای مستقل مشترک المنافع تاکنون بارها در مورد تهدیدات امنیتی ناشی از افغانستان و فعالیت گروه‌های تروریستی در منطقه هشدار داده‌اند.

چندی پیش، سرگئی لبیدوف، دبیرکل کشورهای مستقل مشترک المنافع گفته بود که کمیته اجرایی این سازمان از پیشنهاد سازمان پیمان امنیت جمعی برای ایجاد گروه کاری مشترک برای راه‌اندازی طرح کمربند امنیتی در اطراف افغانستان حمایت کردند.

او تصریح کرده بود که در مورد موضوع افغانستان که مورد بررسی قرار گرفته است، کمیته اجرایی کشورهای مستقل مشترک المنافع کاملا از پیشنهاد دبیرخانه برای ایجاد یک گروه کاری مشترک از نمایندگان به منظور توسعه یک طرح جامع مشترک حمایت کرده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *