اندیشه: اسلامآباد به «دیپلماسی قهری» در قبال طالبان روی آورده
نصیراحمد اندیشه؛ نماینده دایمی افغانستان در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در جنوا در واکنش به حمله پاکستان به پکتیکا گفته است که اسلامآباد به «دیپلماسی قهری» در قبال طالبان روی آورده است.
نصیراحمد اندیشه؛ نماینده دایمی افغانستان در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در جنوا به حمله روز سهشنبه، ۴ جدی، پاکستان به ولایت پکتیکا که چندین کشته برجای گذاشت، واکنش نشان داده و اعلام کرده است که حکومت طالبان توانایی و اختیار گرفتن انتقام مستقیم از پاکستان را ندارد.
او تاکید کرده است که اسلامآباد به «دیپلماسی قهری» در قبال طالبان روی آورده است.
در همین حال، طالبان با تایید این رویداد گفت که به این حمله پاسخ خواهد داد.
رسانههای نزدیک به ارتش پاکستان گزارش دادهاند که در این حملات هدفمند، شماری از شبهنظامیان کشته شده و چهار مرکز عملیاتی آنها نابود شده است.
وزارت دفاع طالبان در واکنشی تند به حمله شبانه جنگندههای پاکستانی به برمل پکتیکا گفت این حمله را «بیپاسخ نخواهد گذاشت، بلکه دفاع از خاک و حریم خود را حق مسلم خود میپندارد.» این وزارت گفت در این حمله «مهاجرین وزیرستانی» بمباران شدهاند.
آقای اندیشه همچنین گفته است هنگامی که پاکستان اولین سفر یک نماینده ویژه مجددا گماشتهشده خود به کابل را با حمله هوایی پشتیبانی میکند، به این رویه «دیپلماسی قهری» میگویند.
او افزود که ممکن است که این حمله پس از ترور خلیل حقانی؛ وزیر مهاجرین طالبان، پیامی به قندهار باشد.
پیشتر عبدالسلام ضعیف؛ سفیر پیشین طالبان در اسلامآباد نیز گفت: «حمله هوایی پاکستان به افغانستان یک اقدام وحشیانه و مشمئزکننده بر ضد همه اصول است. دیکتاتوری پاکستان میخواهد بیثباتی سیاسی، امنیتی و اقتصادی را در ملت خود ایجاد کند و بیاعتمادی مردم را نسبت به آنها.»
در همین حال، حامد کرزی؛ رییس جمهور پیشین افغانستان هم حمله هوایی نیروهای نظامی پاکستان بر مناطقی از ولايت پکتیکا را با «شدیدترین الفاظ تقبیح» کرد.
آقای کرزی گفته این حمله را «تجاوز آشکار و نقض حاکمیت افغانستان» دانست.
کرزی تنش در روابط کابل و اسلامآباد را «محصول سیاستهای نادرست پاکستان مبنی بر تقویت افراطیت در منطقه و تلاش برای تضعیف مستمر افغانستان دانسته است.»
او گفته که رفع تنش را وابسته به بازنگری فوری و جدی سیاستهای پاکستان میداند.
آقای کرزی ایجاد رابطه متمدنانه بر مبنای حسن همجواری و روابط نیک همسایگی را نیز به نفع پاکستان و افغانستان خوانده است.
محمد حنیف اتمر؛ وزیر امور خارجه حکومت پیشین نیز گفته است: «ما حملات وحشیانه اردوی پاکستان را در خاک افغانستان که به هر بهانهای صورت گرفته و یا میگیرد، به شدت محکوم میکنیم.»
اتمر گفت: «جای تأسف فراوان است که برای جلوگیری از این حملات وحشیانه، رژیم طالبان هیچ امکانی در اختیار ندارد؛ نه قوای هوایی و نه قوای دفاع هوایی.»
به گفته اتمر در طول تقریبا سه دهه اخیر، دو بار نیروهای امنیتی و دفاعی کشور، شامل قوای هوایی و دفاع هوایی که با قربانیهای عظیم ساخته شده بودند، از بین برده شدند.