طالبان: با کمبود پرسونل صحی زن مواجه نیستیم
پس از منع تحصیل زنان و دختران در مراکز آموزشی صحی از سوی طالبان و واکنشهای گسترده به این اقدام، مقامهای این گروه اعلام کردهاند که «نزدیک به ۳۰ هزار قابله در افغانستان وجود دارند» و «افغانستان با کمبود کارمندان صحی زن روبهرو نیست».
محمد حسن غیاثی؛ معین پالیسی وزارت صحت عامه طالبان در یک نشست خبری در کابل ادعا کرده است که «افغانستان با کمبود کارمندان صحی زن روبهرو نیست».
او درباره پیامدهای منع آموزشهای طبی زنان ادعا کرده که نزدیک به ۳۰ هزار قابله در افغانستان وجود دارند که شامل نظام صحی کشور نیستند.
این در حالی است که طالبان به تازگی زنان و دختران را از تحصیل در نهادهای طبی منع کردهاند.
در همین حال، نهادهای جهانی به شمول ملل متحد هشدار دادهاند که افغانستان با کمبود شدید کارمندان صحی زن روبهرو است؛ اما این مقام طالبان به این موضوع به عنوان مشکلات نه بلکه ناهماهنگیها اشاره کرده است.
رهبر طالبان در یک فرمان تازه در جریان ماه گذشته هجری خورشیدی، تمامی انستیتوتهای طبی و نیمهعالی را به روی دختران بست؛ ممنوعیتی که به گفته سازمان ملل متحد، تاثیر مستقیم روی نظام صحی کشور میگذارد.
نور جلال جلالی؛ وزیر صحت عامه طالبان در جریان ماه گذشته با بیان فرمان رهبر طالبان در نشستی با مسئولان این انستیتوتها در کابل گفت که از این پس دختران اجازه ادامه تحصیل در این مراکز را نخواهند داشت.
ممنوعیتهای آموزشی طالبان در حالی ادامه دارند که افغانستان با بحران شدید کمبود پزشکان، پرستاران و قابلههای زن مواجه است.
از زمان به قدرت رسیدن طالبان، دختران بالاتر از صنف ششم از ادامه آموزش در مکتبها منع شدهاند که این امر نگرانیهای گستردهای را درباره آینده آموزشی و بهداشتی کشور نیز برانگیخته است.
هرچند معیین اداری و مالی طالبان در وزارت صحت عامه در این نشست گفته است که «به زودی روی انستیتوتهای طبی تصمیم گرفته میشود»؛ اما با توجه به ادامه ممنوعیتهای آموزشی و تحصیلی دختران در طی سه سال گذشته در بخشهای دیگر که طالبان هرازچندگاهی در مورد آنها نیز گفتند که تصمیم گرفته خواهد شد، نگرانیها از ادامه این ممنوعیتها را برانگیخته است.
شماری از چهرههای سیاسی، فعالان حقوق بشر، نهادهای مدافع حقوق زنان و فعالان مدنی، این تصمیم طالبان را «خیانت» به منافع و مردم افغانستان عنوان کردهاند.