زمینلرزه در چین ۵۳ کشته برجای گذاشت
رسانههای چین از وقوع زمینلرزه شدید در این کشور خبر داده و گفته اند که این رویداد تاکنون دستکم ۵۳ کشته و ۶۲ زخمی برجای گذاشته است.
رسانههای دولتی چین گزارش دادند که بر اثر زمینلرزه شدید که صبح امروز سهشنبه، ۱۸ جدی منطقه کوهستانی تبت این کشور را لرزاند، دستکم ۵۳ نفر کشته و ۶۲ نفر زخمی شدند.
بر اساس دادههای سازمان زمینشناسی امریکا، زلزلهای که حوالی ساعت ۹ به وقت محلی شهر مقدس شیگاتسه تبت را لرزاند، بزرگی ۷.۱ ریشتر و عمق ۱۰ کیلومتری (شش مایل) داشت. پسلرزههای آن در نپال همسایه و بخشهای از هند نیز احساس شد.
زمینلرزهها در این منطقه که بر روی یک خط گسل عمده زمینشناسی قرار دارد، رایج است.
شیگاتسه یکی از مقدسترین شهرهای تبت به حساب میآید. این جایگاه سنتی پانچن لاما است، یکی از شخصیتهای کلیدی بودیسم تبتی که قدرت معنوی آن پس از دالایی لاما در رتبه دوم قرار دارد.
رسانههای دولتی چین گفتهاند که این زمینلرزه با قدرت کمی کمتر از ۶.۸ ریشتر، باعث لرزشهای «مشخص» و آسیب به بیش از ۱۰۰۰ خانه شده است.
پستهای رسانههای اجتماعی فروریختن ساختمانها و چندین پسلرزه قوی را نشان میدهد.
جیانگ هایکون؛ محقق مرکز شبکههای زلزله چین، به CCTV گفته: «پس از یک زلزله بزرگ، همیشه یک روند تضعیف تدریجی وجود دارد.»
جیانگ گفته است در حالی که ممکن زمینلرزه دیگری با بزرگی ۵ ریشتر همچنان رخ دهد.
نیروی هوایی چین تلاشهای امدادی و پهپادها را به منطقه آسیبدیده، که در پای کوه اورست قرار دارد و دمای آن بسیار زیر صفر است، آغاز کرده است.
هم برق و هم آب منطقه قطع شده است.
یک مقام محلی در منطقه نامچه نپال در نزدیکی اورست به خبرگزاری فرانسه گفت در حالی که زمین لرزه ها در نپال احساس شد، خسارت یا تلفات جانی گزارش نشده است.
دفتر زلزله تبت به بیبیسی گفت که آنها نمیتوانند تخمینی درباره تلفات ارائه کنند زیرا هنوز در حال بررسی اعداد هستند.
این منطقه که در نزدیکی یک خط گسل اصلی صفحات تکتونیکی هند و اوراسیا قرار دارد، محل فعالیتهای لرزهای مکرر است. در سال ۲۰۱۵، زلزله ای به بزرگی ۷.۸ ریشتر در نزدیکی کاتماندو، پایتخت نپال، نزدیک به ۹۰۰۰ کشته و بیش از ۲۰۰۰۰ زخمی برجای گذاشت.