فضل‌الرحمان خواهان پایان درگیری‌های فرقه‌ای در خیبرپختونخوا شد

مولانا فضل الرحمان؛ رییس حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان، خواهان پایان درگیری‌های فرقه‌ای در ایالت خیبرپختونخوا شده و جرگه را بهترین راه حل برای پایان دادن به این درگیری عنوان کرد.

مولانا فضل الرحمان؛ رییس حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان خواهان، استفاده از سیستم سنتی جرگه برای پایان درگیری‌های فرقه‌ای در منطقه قبیله‌ای کرم ایالت خیبرپختونخوا شد.

او جرگه را بهترین راه‌حل برای پایان دادن به این درگیری عنوان کرد و گفت: «ما باور داریم که جرگه بهترین راه‌حل برای حل مشکلات است و تصمیمات یک‌جانبه یا استفاده از زور هیچ‌گاه نتیجه‌ای نخواهد داشت.»

رهبر حزب جمعیت علمای پاکستان در یک همایش مذهبی در منطقه مردان شهر پیشاور تأکید کرد که مسائل مورد اختلاف باید از طریق جرگه‌ای متشکل از شخصیت‌های معتبر و قابل اعتماد حل شود.

این اظهارات در واکنش به تصمیم دولت برای اجرای «عملیات ضدتروریزم» در برخی روستاهای کرم بیان شد.

مولانا تأکید کرد که برای ایجاد صلح پایدار در این منطقه، دولت باید بزرگان هر دو گروه درگیر را در روند تصمیم‌گیری دخیل کند.

فضل‌الرحمان تأکید کرد که تنها از طریق مشارکت همه‌جانبه می‌توان به صلح پایدار دست یافت. او هشدار داد که استفاده از زور یا تحمیل تصمیمات یک‌جانبه تنها وضعیت شکننده این منطقه ناآرام را وخیم‌تر خواهد کرد.

این رهبر مذهبی پاکستان در پاسخ به پرسشی درباره مذاکرات میان دولت پاکستان و حزب تحریک انصاف به رهبری عمران خان گفت: «با وجود دعا برای موفقیت این مذاکرات، من پیشرفت یا بهبودی در این روند نمی‌بینم.»

آقای فضل‌الرحمان با انتقاد شدید از وضعیت در ایالت خیبرپختونخوا گفت که این ایالت عملاً بدون حکومت است و فساد در آن به اوج خود رسیده است. او مدعی شد که حاکمان فعلی این ایالت از سوی برخی نیروهای قدرتمند منصوب شده‌اند و شایستگی اداره آن را ندارند.

او گفت که به‌عنوان یک رهبر سیاسی به گفت‌وگو باور دارد و دروازه حزبش به روی مذاکره با همه احزاب سیاسی، از جمله حزب تحریک انصاف، باز است.

او در پایان سخنانش افزود که در گذشته با عمران خان و دیگر اعضای حزب تحریک انصاف درباره مسائل مشترک گفت‌وگو کرده‌ و در آینده نیز چنین گفت‌وگوهایی ممکن است انجام شود.

پاکستان کشوری با اکثریت اهل سنت است، اما ولسوالی کرم در نزدیکی مرز با افغانستان جمعیت زیاد شیعه دارد و جوامع شیعه و اهل سنت در این منطقه برای دهه‌ها باهم درگیری داشته‌اند.

ماه گذشته در درگیری‌های فرقه‌ای میان باشندگان این منطقه بیش از ۱۳۰ نفر کشته شدند که اکثر آنان شیعیان بودند.

به تاریخ تاریخ ۱۲ جدی طرف‌های درگیری فرقه‌ای در منطقه کرم خیبرپختونخوا پس از چندین روز مذاکره به یک توافقنامه‌ صلح ۱۴ ماده‌ای دست یافتند.

مقام‌های ایالتی در شمال‌غربی پاکستان به تاریخ اول جدی از برنامه‌ای برای جمع‌آوری سلاح‌های سنگین در منطقه کرم به‌منظور جلوگیری از درگیری‌های فرقه‌ای خبر دادند؛ اما بعد از نشر این خبر دیگر گزارشی از اجرای این برنامه منتشر نشده است.

پس از نشر این خبرنامه از سوی مقام‌های امنیتی قبایل در این منطقه، اعلام کرده بودند که سلاح‌های خود را تحویل نخواهند داد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *