شش سیاره جدید خارج از منظومه شمسی کشف شد

محققان شش سیاره خارج از منظومه شمسی را کشف کرده‌اند که سه سیاره آن صخره‌ای هستند و در فاصله اندکی از ستاره خود دور می‌زنند.

محققان گفته‌اند که سه مورد از این سیارات اطلاعاتی کلیدی در بر دارند که درک انسان از زمین را بیشتر می‌کند.

تلسکوپ سیاره‌یاب سازمان فضایی اتحادیه اروپا در چیلی این سیارات را کشف کرده‌است.

دانشمندان معتقد اند که یافته‌های آنان که به‌عنوان سه تحقیق جداگانه در نشریه نیچر منتشر شده، دانش بیشتری درباره ماهیت زمین و سیارات صخره‌ای دیگر در منظومه شمسی (مریخ، زهره و عطارد) فراهم می‌کند.

کارول هاسول؛ رییس بخش ستاره شناسی در Open University بریتانیا گفته‌است که سیارات صخره‌ای کشف‌شده فرصت‌هایی برای اندازه‌گیری حجم، شعاع و ترکیبات تشکیل‌دهنده آن‌ها فراهم می‌کنند. به این ترتیب می‌توان نحوه ساخت سیارات را بررسی کرد.

ستاره‌شناسان در Open University سه ستاره نزدیک زمین به‌نام‌های DMPP-۱، DMPP۲ و DMPP-۳ را بررسی کردند که ۱۶۰ تا ۴۴۰ سال نوری از زمین فاصله دارند.

محققان متوجه شدند DMPP-۱c، DMPP-۱d و DMP-۱e حجمی بین ۳ تا ۱۰ برابر زمین دارند و دور ستاره DMPP-۱ مدار می‌زنند.

سیاره DMPP-۱b نیز دور همین ستاره مدار می‌زند. سیاره مذکور حجمی مشابه نپتون دارد و مدار آن ۲۰ روز طول می‌کشد. دنیلا ستاب؛ یکی از دانشجویان سابق مقطع دکترای همین دانشگاه گفت که این ستاره سیستم سیاره‌ای بسیار مهم و جالبی دارد.

محققان معتقد اند که با بررسی سه سیاره DMPP-۱c، DMPP-۱dو DMP-۱e که مشابه زمین هستند می‌توانند به اسرار سیارات صخره‌ای مانند زمین دست یابند.

مطالب مرتبط