نشست سران پیمان امنیت جمعی با محوریت بحران افغانستان آغاز شد
نشست سران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در آستانه پایتخت قزاقستان آغاز شد. بررسی تهدیدهای ناشی از افغانستان یکی از محورهای اصلی این نشست است.
در نشست سران CSTO، ولادیمیر پوتین، الکساندر لوکاشنکو، صدیر جپاروف و امامعلی رحمان؛ روسای جمهور روسیه، بلاروس، قرقیزستان و تاجیکستان حضور دارند.
قرار است رهبران کشوهای عضو «سازمان پیمان امنیت دسته جمعی» در نشست امروز پنجشنبه در آستانه، پایتخت قزاقستان در مورد وضعیت امنیتی و سیاسی منطقه صحبت کنند.
ایمانقلی تاسماگامباتف؛ دبیرکل این سازمان روز چهارشنبه گفت که به کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی هنوز هم تهدید ها از خاک افغانستان وجود دارد.
تاسماگامباتوف به خبرگزاری تاس گفت: «یکی از اسناد مهمی که برای بررسی ارائه شده است، برنامه پیشنهادی سازمان پیمان امنیت جمعی برای تقویت مرز تاجیکستان-افغانستان است.»
او اشاره کرد: «افغانستان همچنان منبع چالشها و تهدیدهای جدی برای امنیت جمعی است و این مجموعه اقدامات پیشنهادی برای افزایش سطح حفاظت از کشورهای عضو این سازمان درنظر گرفته شده است.»
در نشست آستانه در مورد وضعیت نظامی و سیاسی در کشورهای عضو پیمان امنیت جمعی و در مرزهای آنها بررسی میشود.
این کشورها به دنبال ایجاد یک کمربند امنیتی در مرز افغانستان اند. جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و نفوذ تروریستها به کشورهای آسیای مرکزی از اهداف این کمربند امنیتی است.
این طرح درحالی روی دست گرفته شده است که اخیرا شهروندان چین در مرز تاجیکستان و افغانستان آماج حمله مسلحانه قرار گرفتند. در این حمله، دست کم یک چینی کشته و چهارتن زخمی شدند.
برخی منابع گفتهاند که مهاجمان از خاک افغانستان حمله کرده و دوباره به پناهگاهی خود برگشتهاند.
روسیه، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان و بلاروس اعضای دایم سازمان پیمان امنیت جمعی هستند.
این در حالی است که پیشتر الکساندر بورتنیکوف؛ رییس سرویس امنیت فدرال روسیه هم گفته بود که حضور سازمانهای تروریستی در افغانستان بزرگترین تهدید برای کشورهای مشترک المنافع است.