آفتاب گرفتگی به شکل حلقه آتش در کشورهای مختلف آسیا
ساکنان کشورهای مختلف قاره آسیا صبح امروز پنجشنبه (۵ جدی) شاهد خورشید گرفتگی به شکل حلقه آتش بودند.
این خورشیدگرفتگی از شرق شبهجزیرۀ عربستان آغاز شده و کشورهای بحرین، قطر، امارات متحده عربی و عمان، همچنین بخشهای جنوبی ایران و پاکستان، جنوب شبهقارۀهند و سریلانکا تا فیلیپین و جزایر اندونزی و گوام را در بر گرفت و درنهایت در اقیانوس آرام پایان یافت.
خورشیدگرفتگی یا «کسوف» زمانی رخ میدهد که زمین، ماه و خورشید دقیقا در یک استقامت قرار بگیرند و سایۀ ماه بر روی زمین بیفتد.
خورشید گرفتگی روز پنجشنبه از نوع «حلقهای» بوده است. در این وضعیت، ماه در دورترین فاصلۀ خود از زمین قرار دارد و در مقابل به خورشید نزدیکتر است. بنابراین ماه نمیتواند قرص خورشید را بهطور کامل بپوشاند و تنها مرکز خورشید را از دیدهها پنهان میکند. در این حالت بخشهای نازکی از خورشید در اطراف ماه دیده میشوند و حلقۀ درخشانی از نور خورشید دورتا دور ماه نمایان میگردد.
در این نوع از خورشیدگرفتی، آسمان همچنان روشن باقی میماند.
معمولا هر سال دو پدیده خورشیدگرفتگی در زمین روی میدهد؛ یعنی زمانی که کره زمین بطور کامل تا نیمه کامل در سایه ماه قرار میگیرد.
پیش از این آخرین خورشید گرفتگی در دوم جون در امریکای جنوبی قابل مشاهده بود. خورشید گرفتگی بعدی نیز در ۱۴ دسامبر۲۰۲۰ میلادی روی میدهد و عمدتا در جنوب چیلی و آرجانتین و همچنین جنوبغرب آفریقا و قطب جنوب قابل مشاهده است.