مصاحبه ی اختصاصی با میرویس یوسفی رئیس شورای ندای آینده سازان افغانستان
خواننده گان محترم مصاحبه ای اختصاصی با میرویس یوسفی رئیس شورای ندای آینده سازان افغانستان داشته ایم که توجه شما را به خواندن آن جلب می نمایم.
میرویس یوسفی جوان پر تلاش، با انگیزه، خلاق، از همه مهمتر مهربان و مسولیت پذیر است، او که قدم در دنیای سیاست ، فرهنگ و اجتماع گذاشته اهدافی بس بلند و نیک دارد و برای رسیدن به آن گام های محکم و استوار برداشته است.
جناب میرویس یوسفی از شما به عنوان رئیس هیت رهبری شورای اجتماعی ندای آینده سازان افغانستان سپاسگزاریم که وقت خود را برای مصاحبه در اختیار مجله افق قراردادید ومستقیما به سراغ اولین سؤال می رویم .
افق: هدف و انگیزه شما از تأسیس شورای اجتماعی ندای آینده سازان افغانستان چه بوده ؟
نخست از همه، از تشریف آوری شما خرسند گشته وتیم سایت وزین مجله افق را از صمیم قلب خوش آمدید میگویم .
شورای اجتماعی ندای آینده سازان افغانستان همانگونه که از نامش هویداست، جمعی از دست اندر کاران آگاه اند که راجع به سرنوشت آینده جماعت و مردم شان کار کنند، آینده را بهتر از گذشته بسازند، و شرایط بهتر و خوبتر را برای آینده ها مساعد سازند. به این باورمندی و آرمان های مقدس به دور هم گرد آمده و این شورای اجتماعی را ایجاد کرده اند.
افق: خطوط اساسی و دور نمای فعالیت و ایجاد شورا چیست ؟
هدف این شورا ارائه خدمات و کمک رسانی برای مردم افغانستان است. این شورا آرزو دارد نیاز ها، موقعیت ها، فرصت ها را که در برابر مردم قرار دارد شناسائی نمایید برای رسیدن به این هدف مصمم است تا بین مردم انسجام را به میان آورده، فعالیت های انفرادی و پراگنده را ، تبدیل به یک کاری گروهی کند واز این طریق مشکلات و دشواری های که در برابر مردم قرار دارد مرفوع سازد.
افق: جناب یوسفی شما در افتتاحیه این شورا در سخنان خود اشاره به زیبایی های افغانستان داشتید، ممکن است در این مورد بیشتر توضیح دهید ؟
شما می دانید افغانستان یکی از زیبا ترین کشور های منطقه است، این زیبایی نه تنها در موجودیت کوههای سر به فلک کشیده، آب و هوای دلپذیز، دریا های خروشان و یا موقعیت اساس جغرافیایی آن که آسیای مرکزی را به جنوبی و یا شرق و جنوب شرق آسیا را به خاور میانه پیوند میزند، نیست، بلکه زیبایی افغانستان در جمعیت سلحشور و انسانهای با غرور و سربلند آن است که در این سرزمین زندگی میکنند. تعدد زبان و لهجه ها، تنوع مذاهب و باورهای دینی، قیافه های متفاوت، نژاد های رنگارنگ و فرهنگ نا همگون اما غنی و ارزشمند مردمان آن است که این کشور را به بوستان زیبائی ها تبدیل ساخته است. این تنوع و رنگا رنگی، از افغانستان ما کشور دلپذیر و استثنایی ساخته است. و ما بمثابه جامعه بزرگ میلیونی در کنار سایر اقوام، ملیت ها و برادران با عزت دینی مان نیز شامل همین گلهای رنگین و زیبای این بوستانیم.
افق: آقای یوسفی این زیبایی های که شما یاد آور گردید روشن بوده اما چرا این زیبایی ها هیچ گاه نتوانسته مردم افغانستان را به دور یک سفره جمع نماید ؟
بله اما با تاسف، این زیبائی ها وتنوع دلپذیر کشور ما مورد کم مهری و عدم نوازش قرار گرفته است که این کم مهری گاهی متسفانه آگاهانه وگاهی غیرآگاهانه بخصوص از جانب زمام داران و دولت مردان که در مسند قدرت قرار داشته از جمله تصمیم گیران سرنوشت مردم و ملت بودند، این شخصیت ها بخاطر دوام و بقاء و بهره برداری به منفعت مقطعی با این رنگها و تنوع و گلهای این بوستان برخورد سلیقه یی کردند.
بجای اینکه بوستان متنوعی را در پی پرورش بی مدعا باشند، و از آن لذت ببرند تبر در دست گرفته به جنگ زیبائی ها افتادند، بجای اینکه تفاوت را به جای عنصر از زیبائی ها ستایش نمایند بلکه با صلاح نفرت تیر نفرین زدند.
افق: محترم یوسفی شورای ندای آینده سازان افغانستان در کجای این رنگها قرار دارد؟
جماعت ما که یکی از رنگها وزیباییهای این کشور است.
با نفوس میلیونی خویش که در گوشه گوشه این سرزمین در کنار سایر هموطنانشان شادی ها را جشن گرفته و با غم و انده همصدا با دیگران اشک ریختند، با تاسف فراوان در این سرزمین مورد کم مهری های زیادی در طول تاریخ تجربه کرده است و هنوز هم که هنوز است با تاسف این کم مهری ها ادامه دارد.
افق: آقای یوسفی آیا در این کم مهری های که شما گفتید تنها دولت مقصر می باشد؟
اگر ما تنها بر سرکوتاهی ها و بی مهری های دولت مردان کشور انگشت بگذاریم و یک سره ملامتی را بردوش آنها بی اندازیم هم درست نیست، زیرا ما میدانیم که در جامعه پیشرفته و متمدن همواره نیازهای شهروندان یک کشور در پرتو قانون تسجیل گردیده که چه یک گروه، یک قوم و یک طبقه بخواهد یا نخواهد حقوق و امتیازات آنها در قانون ذکرگردیده و تطبیق میگردد.
یعنی در مجامع بزرگ و مترقی دیگر نیاز به حق طلبی ها و حقوق خواهی وجود ندارد.
اما در جامعه عقب مانده ای چون افغانستان وضع چنین نیست. در اینجا و در این کشور از گذشته ها تا کنون باید حق خواسته شود حتی در بسا موارد حق و حقوق به سختی باید به دست آید.
افق: شما به عنوان رئیس شورای آینده سازان افغانستان برای احقاق وحقوق مردم چه راه حل را بر می گزنید؟
اینجا رسال و وجیبه هر ملت و به خصوص ملت های کوچک و اقلیت است اگر به وسیله قدرت حاکم دولت و طبقات بزرگ جامعه مورد بی مهری قرار میگیرند باید به شیوه ها وطروق دیگری نیل جسته و ضرورت خود را در جامعه مطرح سازند.
مثلآ توصل جستن به شیوه دانش آموزی، فراگیری سواد تا سطح تحصیلات عالی، برنامه های اقتصادی می باشد. در این شک نیست که جماعت ما سایر ادبای کشور فضلیت و خوبی های را دارد که از گذشته به میراث برده اند. مانند قانون پذیری خاموشی، صداقت در کار و تلاش و غیره.
متسفانه نواقص هم در این راستا موجود است که عمده ترین این نقیصه را عدم تلاش پیگیرانه برای کسب تحصیل و دانش میتوان قلمداد کرد.
افق: می توانید به سخنانی از برزگان در این زمینه اشاره نماید ؟
بله من نیز می خواستم به این نکته اشاره نمایم که حضرت نور مولانا شاکریم الحسینی حاضر امام بار ها و بارها در فرامین معتبر خویش ارشاد فرمودند که جماعت متواتر باید به کسب علم و تحصیل روی بیارود بخواند تا میتواند بخواند، تا در آینده خود و کشورش سهم فعال گیرند اما در این راستا کمکاری صورت گرفته است این را باید بپذیریم، ما به عنوان مسلمانان افغان باید بدانیم که اولین پیام ملکوتی خداوند لایزال برای آخرین پیامبرش که من و تو از أمت اوییم با کلمه اقرآ آغاز یافته که میفرماید. ( اقرا باسم ربک الذی خلق) یعنی بخوان به نام پروردگارت که تورا آفرید وقتی خدایت بر تو فرمان داد که بخوان و براید آموزشی علم را تاکید کردو باید به عنوان یک مومن و مسلمان بر او توجه کرد و خواند تا آنجائیکه با زیور علم آراسته شد، آنگاه اگر کسی برایت ارزش ندهد علم است که تو را یاری میرساند ودرمعرفت تو درجامعه کمک می کند وتورا به یک فرد آگاه ومسوولیت پذیر مبدل می سازد .
افق: آقای یوسفی شما با دنیای شعر هم بیگانه نیستید بسیار خوب می شود اگر شعری پیرامون علم برای خواننده گان ما بگوید ؟
این گفته عارف توانا را همه ما شندیم که می گوید:
چو شمع ازپی علم باید گداخت
که بی علم نتوان خدا را شناخت
وقت من وتو بی علم خدایی را نشناسیم که آفریدگار ما است چطوررسالت و وجیبه وطنی خود را می دانیم ، چگونه ازحقوق شهروندی خود آگاهی حاصل کرده ودرراه اعاده آن قدم برمی داریم.
افق: جناب یوسفی شعار شورای ندای آینده سازان افغانستان چیست ؟
ما میدانیم که مشکلات ما زیاد است پس شورای اجتماعی اینده سازان افغانستان با درک همین مشکلات تاریخی واجتماعی گذشته وحال تشکیل شده واستراتیژی آن توسعه بهبود زندگی اجتماعی می باشد.
زندگی معیشتی جماعت بهبود یابد یک شهروند دارای حقوق وامتیازات درپرتو قانون باشد.
درزمینه فعالیت های فرهنگی، اجتماعی پرده یی سکوت را دریده درراه انتخاب سرنوشت اش خود تصمیم گیرد.
اندیشمند بزرگ اسیا علامه اقبال می فرماید:
قوبای زندگانی چاک تا کی
چو موران زیست درخاک تا کی
به پروازآی وشاهین بیاموز
تلاش دانه درخاشاک تا کی
افق: محترم یوسفی باردیگر از شما تشکر می کنیم که فرصت این گفتگو را در اختیار ما گذاشتید، به عنوان آخرین سؤال پیامی اگر برای مردم و خواننده کان مجله افق دارید ؟
بله در پایان عرض می نمایم که شورای اجتماعی ندای آینده سازان افغانستان ازمیان شما ملت شریف پا به عرصه وجود گذاشته است بناء با عشق فروان به دور آن حلقه زنید وهیت رهبری آنرا که به وسیله خود شما تعین شده همکاری نموده وبه درراستای تحقق بخشیدن به اهداف آن تلاش های بیشتربه خرج دهید.
شاعردرزمینه می فرماید:
جوانان این چنین خاموش تا کی
سکوت و بی خبر، مدهوش تا کی
عنایت کرد به تو پنج حس خداوند
چو تندیس سکون بی گوش تا کی
گذاشتند دیگ سردت را به آتش
به اوج پختگی، بی چوش تا کی
من از سوی هیت رهبری شورای ندای اینده سازان افغانستان از شما تشکر وکامگار باشید.
والسلام علیکم ورحمته الله برکاته