ریچارد بنت: سیاست‌های سرکوبگرانه دوره اول حاکمیت طالبان بازگشته است

ریچارد بنت؛ گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر برای افغانستان می‌گوید که جهان شاهد بازگشت سیاست‌های سرکوبگرانه طالبان علیه زنان و دختران همانند دهه 90 میلادی است.

آقای بنت این اظهارات را امروز چهارشنبه، 12 ثور در دومین سالگرد ماموریتش به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان بیان کرده و از طالبان خواسته تا به تعهدات بین‌المللی خود در این زمینه پایبند باشند.

او تأکید کرده‌است که مسایل مربوط به پاسخگویی نقض حقوق بشر از سوی طالبان همچنان نامشخص باقی مانده‌اند.

ریچارد بنت افزوده‌است: «دو سال از زمانی که به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان منصوب شدم، می‌گذرد. این زمان فرصتی برای بازنگری در دستاوردها و بررسی راه‌های بهبود وضعیت فعلی است».

وی گفته که علی‌رغم تهیه گزارش‌های متعدد توسط تیمش، نقض حقوق بشر در افغانستان همچنان به صورت مکرر و بدون مجازات رخ می‌دهد و وضعیت پاسخگویی مطلوب نیست.

آقای بنت به اهمیت حقوق بشر در دستیابی به صلح پایدار و مقابله با نابرابری و خشونت تاکید کرده و افزوده‌است: «در دوره اخیر، شاهد بازگشت سیاست‌های سرکوبگرانه طالبان در قبال زنان و دختران، همانند دهه ۹۰ میلادی بوده‌ایم».

به گفته او، حتی آزادی‌های اساسی مردم نیز نقض شده، مخالفت‌های مسالمت‌آمیز سرکوب شده و خشونت به عنوان ابزاری برای ایجاد ترس و کنترل استفاده می‌شود.

بنت در خصوص بحران‌های اقتصادی عمیقی که مردم افغانستان با آن مواجه هستند نیز صحبت کرده و گفته که مشکلات ناشی از فلج شدن سیستم بانکی و مسدود شدن دارایی‌ها، وضعیت را بدتر کرده است.

او تصریح کرده که خانواده‌ها در شرایط دشوار، به اقدامات ناامیدانه‌ای مانند ازدواج کودکان برای تأمین مخارج یا خرید غذا متوسل می‌شوند.

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل خاطرنشان کرده که از منازعات زمین‌خواری گرفته تا آزار و اذیت جوامع مختلف و مبارزه با مشکلات افراد دارای معلولیت، موانع حقوق بشری بسیاری وجود دارد.

در بخشی از اظهاراتش گفته‌است: «مردم افغانستان خواهان صلح هستند و باید برای دستیابی به اهداف مشترک که تنوع فرهنگی آنها را در بر می‌گیرد، تلاش کنند».

این فرستاده سازمان ملل از طالبان خواسته که که به تعهدات بین‌المللی خود عمل کنند و به جامعه بین‌المللی تاکید کرده که بر بهبود قابل توجه حقوق بشر توسط طالبان اصرار ورزد.

به گفته او، حقوق بشر باید فراتر از یک موضوع سیاسی، به یک اولویت اساسی تبدیل شود و جهان در کنار مردم افغانستان باشد.

مطالب مرتبط